Akdağmadeni'nde İşçiler İşçi Bayramında Kaza Yaptı - Son Dakika
Yerel

Akdağmadeni'nde İşçiler İşçi Bayramında Kaza Yaptı

Akdağmadeni\'nde İşçiler İşçi Bayramında Kaza Yaptı

kaza yapan işçileri hastanede ziyaret etti.

01.05.2013 14:12

Yozgat'ın Akdağmadeni İlçe Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim ve Sivas Orman Fidanlık Müdürü Sefa Duman

kaza yapan işçileri hastanede ziyaret etti.

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde Sivas Orman Fidanlık Müdürlüğüne bağlı Akdağmadeni Orman

Fidanlık Şefliğinde çalışan işçileri taşıyan traktörün devrilmesi sonucu 35 işçi yaralandı. Yarılar Akdağmadeni Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, kaza yapan işçi yakınları hastaneye akın etti. Akdağmadeni Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim'de yaralı işçileri ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı.

Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını, 6 yaralının da kontrol ilk tedavileri yapıldıktan sonra Yozgat ve Sorgun Devlet Hastanelerine sevk edildiğini belirten Kaymakam Sarıibrahim, diğeri işçilerin da tedavilerinin ilçede yapıldığını söyledi

Hikmet Karaçam isimli vatandaş

kazada iki kızının yaralandığını, kazanın tamamen sürücü hatasından dolayı meydana geldiğini, 40 kişinin aynı römorkta taşındığını ve işçilerin yevmiyeli çalışıp sigortasız olduğunu iddia etti.

Kaza sonrası hastaneye gelen Sivas Orman Fidanlık Müdürü Sefa Duman da talihsiz bir kaza meydana geldiğini ifade ederek, "Kazada kötü bir durum yaşanmadı. Kazazedelerimize Allah'tan şifa diliyorum" dedi.

Duman, yaralı yakınlarının sigortasız çalıştırıldığına dair iddialarının üzerine," Biz 6831 sayılı Orman Kanunun 40 maddesine istinaden çalıştırılan işçilerimiz yani sigorta yapma zorunluluğu bulunmamakta" diye konuştu.

Akdağmadeni Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Op. Dr. Bülent Koç ise, "Bu gün işçi bayramı fakat, fidanlık işçileri talihsiz bir kaza geçirildi. Bu gün tatil olmasına rağmen kaza nedeniyle bütün personelimiz tam kadro kazazedelerimize müdahale etmiştir" dedi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdağmadeni'nde İşçiler İşçi Bayramında Kaza Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement