Akil İnsanlar Heyeti'nin Ziyaretinin Ardından - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlar Heyeti'nin Ziyaretinin Ardından

Murat Yolcu - Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu'nun ziyaret ettiği Isparta'da sivil toplum örgütü temsilcileri, çözüm sürecine destek veriyor.

26.05.2013 11:56

Murat Yolcu - Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu'nun ziyaret ettiği Isparta'da sivil toplum örgütü temsilcileri, çözüm sürecine destek veriyor.

İslamköy Belediye Başkanı Zekeriyya Şataf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslamköy'ü ziyaret eden Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu'nun bahçelerde vatandaşlarla gül topladıklarını, ardından bir araya gelip sohbet ettiklerini söyledi.

Heyettekilerin çözüm süreciyle ilgili vatandaşlara görüşlerini sorduğunu ifade eden Şataf, "İslamköylü vatandaşlarımız kanın, gözyaşının durmasını, ülke olarak huzur içinde, kardeşçe yaşamayı destekliyor. Doğusu, batısı ile hep beraber, kardeşçe, aynı ülkede eskiden olduğu gibi huzurlu yaşamak istiyoruz" dedi. Şataf, heyetin beldeden olumlu görüşlerle ayrıldığını kaydetti.

"500 milyar dolar paramız terörle mücadeleye harcandı"

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise ülkedeki herkes gibi kendilerinin de Türkiye'nin terörden kurtulmasını desteklediklerini, bunun için yapılması gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Sürecin mutlaka anayasa dahilinde çözülmesini istediklerini ifade eden Başdeğirmen, "35 bin insanımızın şehit edildiği bir tablodan sonra çözüm sürecinin iyi bir şekilde neticelenmesini istememek, bir Türk insanının düşünemeyeceği bir şeydir. Kardeş kanının dökülmeyeceği, anaların ağlamayacağı, şehit tabutlarının şehirlere, köylere gelmeyeceği bir ortam istiyoruz" diye konuştu.

Başdeğirmen, terör ortamının bugüne kadar Türkiye ekonomisine 500 milyar dolar civarında zarar verdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"500 milyar dolar paramız terörle mücadeleye harcanmasaydı, bugün dış borcumuz olmazdı. Türkiye en az 20 kat daha büyük bir ekonomiye sahip olurdu. Hem çok para harcadık hem ağladık hem de huzursuz günler geçirdik. Son 2 aydır şehit haberi almamak ise insanlarımızı mutlu ediyor. Bu mutluluğu sürekli yaşamak istiyoruz."

"Bu sürece ortak olmak zorundayız"

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, heyete ellerinden geldiği kadarıyla Isparta'nın güzelliklerini göstermeye çalıştıklarını anlattı. Çözüm süreci ile ilgili olarak vatandaşların düşüncelerini heyete aktardıklarını dile getiren Karahan, "Bu sürece ortak olmak zorundayız. Bu, ülke meselesi. Isparta, tarihinde hep devletçi kimliği ile ön plana çıkmıştır. Devlete karşı her zaman özverili bir şekilde görevini yerine getirmiştir" diye konuştu. Heyetin ziyareti ile Ispartalıların sürece ortak olduğuna dikkati çeken Karahan, heyet ile görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Isparta Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu da huzur şehri Isparta'da insanların devlete karşı yükümlülüklerini her zaman yerine getirdiklerini kaydetti. Heyete akıllarında olan soruları yöneltiklerini belirten Gökmenoğlu, şöyle konuştu:

"Heyete, 'Niye Isparta' diye sorduk. Açıkçası buna net bir cevap alamadık. Çünkü küs olan biz değiliz, 'Neden küstük, kiminle barışacağız' bunların cevabını aradık. Isparta'da sivil toplum kuruluşları ve halkın barışa tepkisi yok. Barışa tepki gösterilmesi, hayatın olağan akışına terstir. Bu, insanın fıtratına aykırı. Barış çok önemli. Barışın gerçekleşmesini biz de istiyoruz ama destek vermemizin yolu, sürecin ne şekilde yürütüldüğünün bize izah edilmesinden geçiyor. Çünkü süreçle ilgili bilgi verilmezse sizin o süreçle ilgili düşüncelerinizi izah etmeniz mümkün olmaz."

"Süreç, sonuçları itibarıyla hayırlı olacak"

Memur-Sen Isparta temsilcisi Osman Akçil de çözüm sürecini en başından bu yana desteklediklerini belirtti. Türkiye için bu sürecin önemli bir fırsat olduğunu, en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Akçil, Akil İnsanlar Heyeti'nin Isparta ziyaretinin ardından güzel bir atmosfer oluştuğunu kaydetti. Sürece olumlu veya olumsuz bakanların bir arada değerlendirmelerde bulunduğunu anlatan Akçil, "Sürecin sonuçları itibarıyla hayırlı olacağına inanıyorum" dedi. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlar Heyeti'nin Ziyaretinin Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement