Akıllı Şehirler Temasına Microsoft'un Katkıları - Son Dakika
Ekonomi

Akıllı Şehirler Temasına Microsoft'un Katkıları

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı ve CTO'su Onur Koç Microsoft'un Akıllı şehirler teması üzerine yürüttüğü çalışmaları Wise TV'ye anlattı.

30.07.2017 00:33

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı ve CTO'su Onur Koç Microsoft'un Akıllı şehirler teması üzerine yürüttüğü çalışmaları Wise TV'ye anlattı.

Wise TV sorularını yanıtlayan Onur Koç şehir nüfuslarında yaşanan artışın beraberinde kaynak kullanımı ve alt yapı sorunlarını getirdiğini ifade ederek teknolojinin bu sıkıntılı noktalarda devreye girdiğini ve Microsoft olarak teknolojinin gücünden yararlanıp dünya şehirlerini 'akıllı şehirler' e dönüştürmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Şehirleri akıllı yapan unsurların binalar değil, içinde mutlu, huzurlu ve güvenle yaşayan vatandaşlar ile teknolojisi olduğunu vurgulayan Koç, Microsoft'un şehirlerin sağlığına, şehirlerdeki innovasyonu ve insan kalitesini arttıran eğitimine çok önem verdiğini, bu nedenle bu alanlara ciddi yatırımlar yaptığını sözlerine ekledi.  Şehir kaynaklarının sürdürülebilir olmasının ve sürdürülebilir kaynaklarla çözümler üretilmesinin ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Koç bu alanlarda da ciddi çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Koç son olarak şehir vatandaşları ile belediyeler arasında kurulacak ilişkilerin dijital bir ortam üzerinden gerçekleşmesinin bir çok pozitif çözümü beraberinde getireceğini belirterek  Microsoft'un bu alanlardaki temel stratejisinin, güvenli, digital, sağlıklı, akıllı ve sürdürülebilir şehir konseptlerinin her biri ile ilgili çözümler üreten, yerli yazılımlara sahip Türk firmalar yaratmak olduğunu söyledi.

Akıllı Şehirler Temasına Microsoft\'un Katkıları
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Akıllı Şehirler Temasına Microsoft'un Katkıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement