"AKŞEMSEDDİN Hazretlerini Anma Günü" 28 Mayıs'ta Yapılacak - Son Dakika
Güncel

"AKŞEMSEDDİN Hazretlerini Anma Günü" 28 Mayıs'ta Yapılacak

"29. Geleneksel Akşemseddin Hazretlerini Anma Günü" etkinliği bir hafta sonraya ertelendi.

10.05.2016 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göynük Belediyesi, Göynük Kaymakamlığı ve Akşemseddin Hazretleri Vakfı tarafından daha önce 22 Mayıs'ta düzenleneceği duyurulan etkinliğin 28 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirileceği açıklandı.

Göynük Belediye Başkanı ve Akşemseddin Hazretleri Vakfı Başkanı Kemal Kazan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Akşemseddin Hazretleri Anma Günü'nü politika, iş dünyası, sivil toplum örgütleri ve tüm Türkiye'den yoğun bir katılımla gerçekleştirmek istiyoruz. Gündemdeki gelişmeleri de göz önüne alarak etkinliğimizi 28 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştireceğiz" dedi.

GELECEK NESİLLER ONU TANIMALI

Akşemseddin Hazretleri'nin hem Göynük hem de Türkiye için çok önemli bir tarihi değer olduğuna vurgu yapan Kazan, gelecek nesiller tarafından tanınması için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. Anma Günü programına tüm Türkiye'yi davet eden Kazan şöyle devam etti:

"Göynük ve Akşemseddin Hazretleri ayrılmaz bir bütün. Anma Günü'müz, 15. Yüzyılın en büyük sufi ve bilim adamına karşı hissettiklerimizin göstergelerinden sadece biri. Gelecek nesillere onun çok yönlü kişiliğini, zenginliğini aktarmak için uğraşıyoruz. Akşemseddin Hazretleri Vakfı ile bu hedefimizi gerçekleştirmek için yeni projeler hazırlıyoruz. 28 Mayıs'ta tüm Türkiye'yi Göynük'e bekliyoruz. Buradaki manevi huzuru herkesle paylaşmak istiyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'AKŞEMSEDDİN Hazretlerini Anma Günü' 28 Mayıs'ta Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement