Ali Kara Efendi İçin Mevlid-İ Şerif Okutulacak - Son Dakika
Yerel

Ali Kara Efendi İçin Mevlid-İ Şerif Okutulacak

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde faaliyet gösteren Büyük Mürşidi Kamil Ali Kara Vakfı, pazar günü Ali Kara Efendi için okutacağı mevlid-i şerife tüm vatandaşları davet etti.

04.05.2012 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde faaliyet gösteren Büyük Mürşidi Kamil Ali Kara Vakfı, pazar günü Ali Kara Efendi için okutacağı mevlid-i şerife tüm vatandaşları davet etti.

Akçadağ ilçesi Aşağı Örükçü köyünde türbesi bulunan Büyük Mutasavvıf Ali Kara Efendi'nin vefatının 41.,

kızı Sadiye Kara Ölmeztoprak'ın vefatının ise birinci yıl dönümü dolayısıyla mevlit okutulacak.

Aşağı Örükçü köyünde, Ali Kara Efendi (Şeyh Ali Kara) Külliyesi'nde, 6 Mayıs Pazar günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek olan mevlide tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi. Büyük-Mürşid-i Kamil Ali Kara Efendi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti eski Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, anma törenini her yıl düzenlediklerini hatırlatıp, 6 Mayıs Pazar günü okunacak Kur'an-ı Kerim ve mevlitleri bütün şehitlerin, ahirete intikal edenlerin ruhlarına her yıl olduğu gibi gönderileceğini söyledi.

Ölmeztoprak, "Ali Kara Efendi Hazretleri, tüm hayatını nefis ve şeytanın hilelerini anlatmaya adadı. Allah'a, insanlara ve devletine sevgi ve muhabbetle bakmayı öğretmek gayesi ile yaşadı. Sayısız insana kendisini sevdirdi ve onların maddi ve manevi sorunlarına yardımcı oldu. Dünya durdukça adı sevgiyle ve saygıyla anılmaya devam edecek' ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ali Kara Efendi İçin Mevlid-İ Şerif Okutulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement