Aliağa'lı Sanat Yönetmenine Bir Ödül Daha - Son Dakika
Güncel

Aliağa'lı Sanat Yönetmenine Bir Ödül Daha

Aliağa\'lı Sanat Yönetmenine Bir Ödül Daha

Aliağa'nın gururu genç yazar ödüle doymuyor.

26.04.2014 09:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de son dönemde yazdığı oyunlarla ses getiren genç isimlerden Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar mezunu Demet Saka, geçtiğimiz yıl yazdığı ve kocasından şiddet gören iki kadının etrafında gelişen olayların konu alındığı "Kız yemek yapmadık yine dayak yiyeceğiz" tiyatro oyunuyla ödüle doymuyor.

EN İYİ YAZAR ÖDÜLÜNÜ ALACAK

Genç yazar, 2013'de yazdığı oyunla geçtiğimiz yıl Ünal Gürel Kısa Oyun yazma yarışmasında birinci oldu. Ardından Kültür Bakanlığı, 2014 yılı için oyunu destek kapsamına aldı. Han Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyun İzmirlilerden büyük ilgi gördü.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı mezunu Saka'nın son başarısı ise aldığı en iyi yazar ödülü oldu. Genç sanat yazarı, Bostanlı Rotary Kulübü'nün 2014 Tiyatro ödüllerinde "En iyi yazar" ödülüne layık görüldü. Demet Saka'nın başarısı Aliağa'da büyük bir ilgiyle karşılandı. Demet Saka'ya ödülü, 30 Nisan Çarşamba akşamı Alsancak'ta Han Tiyatrosunda düzenlenecek törenle verilecek. Saat 19.00'da kokteyl ile başlayacak Ödül töreni, İzmir'in Kültür ve Sanat camiasını da bir araya getirecek.

ALİAĞA'NIN KÜLTÜR SANATTAKİ GURURU

Aliağa Belediye Tiyatrosunda (ALBET) Genel Sanat Yönetmenliği görevini de sürdüren Demet Saka büyük bir başarıya imza attı. Aliağa Belediye Tiyatrosu'nda (ALBET) yürekleri sanat için çarpan yetenekli gençlere tiyatro eğitimi veren ve her yıl oyunlar sahneleyen Demet Saka, Sanat dünyasında da Aliağa'yı başarıyla temsil ediyor. Geçtiğimiz yıl, Konak Belediyesi ve Han Tiyatrosu Ünal Gürel Kültür Sanat Derneği'nin düzenlediği 'Ünal Gürel Kısa Oyun Yazma Yarışması'nda birincilik ödülüne layık görülen Saka, bu yıl da Bostanlı Rotary Kulübü'nün 2014 Tiyatro ödüllerinde "En iyi yazar" ödülüne layık görüldü. Kültür Bakanlığı da genç yazarın oyununu destek kapsamına aldı.

BU ÖDÜL BENİM KADAR ALİAĞA'NIN DA BAŞARISI

Tiyatro ve sanat camiası için önem taşıyan bir organizasyonda "en iyi yazar" ödülü almasının kendisini çok mutlu ettiğini belirten ALBET Genel Sanat Yönetmeni Demet Saka, "Aliağa'da ALBET'de genç amatör oyuncularımızla her yıl oyunlar sahneliyoruz. Tiyatroya yeni oyunlar kazandırmanın da önemli olduğunu düşünüyorum. Yazdığım 'Kız yemek Yapmadık yine dayak yiyeceğiz' oyunum bir tiyatro eseri olmasının yanı sıra kadına yönelik şiddeti de işlediği için bu ülke için ayrıca anlamı var. Bostanlı Rotary Kulübüne ve tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Bu ödülü, Aliağa'daki öğrencilerim ve sanata destek olan herkes adına alacağım. Bu başarı benim kadar Aliağa'nın da başarısı" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aliağa'lı Sanat Yönetmenine Bir Ödül Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement