Aliya İzzetbegoviç Anıldı - Son Dakika
Yerel

Aliya İzzetbegoviç Anıldı

Aliya İzzetbegoviç Anıldı

Bosna-Hersek’in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç, vefatının 12. Yılında "Aliya İzzet Begoviç Bilge Kral Kültür Derneği”nde anıldı.

22.10.2015 13:39

Bosna-Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç, vefatının 12. Yılında "Aliya İzzet Begoviç Bilge Kral Kültür Derneği"nde anıldı.

Bu kapsamda son beş yılın en çok okunan yazarları arasında yer alan Sinan Yağmur, Aliya İzzet Begoviç Bilge Kral Kültür Derneği'ne ziyarette bulundu. Ziyaretinde dernek yönetimi ve Samsunlular tarafından memnuniyetle karşılandı.

Yağmur yaptığı açıklamada, "Son yüzyılda Osmanlı topraklarında yetişmiş kararlılığın sağlam bir imanın nelere kadir olabileceğini hayatıyla ispatlamış müstesna bir şahsiyetin Samsun'da neşvü nema bulması takdire şayandır. Uzun ve çileli tam 78 yıl. Zindandan cumhurbaşkanlığına giden ve her anı mücadeleyle geçen bir hayat. Bu hayat İslam alemine ve günümüz liderlerine ders niteliğindedir. Çünkü Aliya duruşu inancı, kararlılığı ve mücadelesiyle asrın Fatihi'dir" dedi.

Sinan Yağmur konuşmasının devamında şunları söyledi: "Sevgili dostlar, Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in 'Gençliğe Hitabesi', Cemil Meriç'in 'Bu Ülke', Samsun'un yetiştirdiği Ali Fuat Başgil'in 'Gençlerle Başbaşa' kitabı ve Aliya İzzetbegoviç'in 'İslam Deklarasayonu'nu her Müslüman Türk genci hafızasına değil ruhuna nakşetmeli. Aliya bir gün savaş meydanında dolaşırken bir askerin 'Savaştan sonra adaleti sağlayacak mısınız?' sorusuna karşı verdiği cevap çok manidardır. Aliya, 'Adalet için savaşmazsak onu elde edemeyiz' diyor. Muhteşem adalet vurgusu. Bugün bizleri buradan toplanmamıza vesile olan Aliya İzzetbegoviç'ten Allah razı olsun."

Aliya İzzet Begoviç Bilge Kral Kültür Derneği Başkan Vekili Şerif Mırık ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şerif Mırık, "Yüreğiyle konuşan adam, gönül dostum Sayın Sinan Yağmur'un derneğimizi ziyareti bize onur verdi şeref verdi. 'Aşkın Gözyaşları Yunus Emre' kitabı daha piyasaya girmeden bize Yunus gibi geldiniz. Aliya bütün Müslümanların ortak çatısını kurmaya çalışmış bir lider. Bizler bugün burada Aliya ruhu etrafında toplandık. Bizlere tünelin ucunda ışığı gösteren Aliya'ya selam olsun. Rabbim mekanını Cennet eylesin" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aliya İzzetbegoviç Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement