Almanya'da Kurban Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Kurban Bayramı Kutlamaları

Almanya\'da Kurban Bayramı Kutlamaları

Berlin'de DITIB ve TDU'da Kurban Bayramı kutlandı

17.10.2013 17:42

Almanya'nın başkenti Berlin'de Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DITIB) ve Berlin- Brandenburg Türk-Alman İşadamları Birliği (TDU) kurban bayramını kutlama programı düzenledi.

DITIB'ın Şehitlik Camisi'nde düzenlediği programa Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, Başkonsolosluk Din Hizmetleri Ataşesi Bilal Öztürk, Berlin Şehitlik Camisi Din Görevlisi Müfit Sevinç, Şehitlik Camisi Derneği Başkanı Ender Çetin ve vatandaşlar katıldı.

Öztürk burada yaptığı konuşmada, herkesin bayramını kutlayarak, Kurban Bayramı'nın bu yıl hafta arasına ve dolayısıyla iş gününe denk geldiği için programa katılanların az olduğuna dikkati çekerek, bir sonraki bayramlarda programın daha kalabalık olması dileğinde bulundu.

Başkonsolos Şen de Almanya'daki camilerin Kurban Bayramı namazında dolup taştığına işaret ederek, "Artık vatandaşlarımız bu memlekette Almanya'da yerleşik vaziyette. Bizlere gurbette bayram nasıl oluyor diye soranlara  burasının artık gurbet olmadığını, burasının bizim evimiz olduğunu söylüyoruz" dedi.

Bu tür programların Türklerin burada yerleşik olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade eden Şen, maalesef Almanya'da Müslümanların dini bayramlarının tatil olmadığını ancak bu konuda hem dini örgütlerin, hem de sivil toplum kuruluşlarının çalışmalar yaptığını kaydetti.

Program yemek ve şükür duası ile son buldu.

TDU'da Kurban Bayramı kutlaması

TDU'nun merkezinde düzenlenen bayramlaşma programına Başkonsolos Ahmet Başar Şen  ve eşi Birgit Şen'in yanı sıra Büyükelçilik Müsteşarı Alparslan Acarsoy, Berlin Eyalet Meclisi üyeleri Turgut Altuğ, Erol Özkaraca ve Hakan Taş, Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı (TGD) Kenan Kolat, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Berlin eyalet teşkilatı Başkanı Sinan Kaplan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Berlin eyalet teşkilatı Başkanı Veli Karakaya, diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda iş adamı katıldı.

TDU Başkanı Remzi Kaplan, katılımcıların bayramını kutlayarak, "Bayramlar dargın insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir" ifadesini kullandı.

Kolat da Kurban Bayramı ve diğer bayramların Almanya'daki Türkler açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, Türkiye'de de yaşayan Yahudi, Ermeni, Süryani ve diğer dini grupların bayramlarını de hep birlikte kutlama çağrısında bulundu.

Türkiye'nin bütünleştiğini ifade eden Kolat, "Bu çeşitliği hep birlikte iç içe kutlayalım. Bu bence çok önemli. Bunun bilincine varmamız gerekli" şeklinde konuştu.

Programda etli pilavlı ve baklava ikram edildi. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Kurban Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement