Almanya'da 'lıteratürk Edebiyat Fesitvali' Cuma Günü Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Almanya'da 'lıteratürk Edebiyat Fesitvali' Cuma Günü Başlıyor

Almanya\'da \'lıteratürk Edebiyat Fesitvali\' Cuma Günü Başlıyor

Almanya'da yedincisi gerçekleştirilecek Literatürk Edebiyat Festivali, 14 Ekim Cuma günü Essen'de başlıyor.

11.10.2011 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da yedincisi gerçekleştirilecek Literatürk Edebiyat Festivali, 14 Ekim Cuma günü Essen'de başlıyor.

Essen kentinde 14 Ekim'de start alacak ve 17 Ekim 20011 tarihine kadar sürecek Literatürk Edebiyat Festivali, Türkiye Araştırmaları Vakfı'nın (TAM) Essen Merkez Binası'nda dün düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Düzenlenen basın toplantısında Literatürk organizatörleri Semra Uzun-Önder ile Fatma Uzun, Türkçe edebiyat festivalin içeriliğini ve hedefini habercilere anlattı.

Essen Merkez Kütüphanesi'nde ünlü romancı Murat Uyurkulak'ın okuma proğramı ile start alacak Literatürk Edebiyat Festivali'nde, aralarında Can Dündar, Monica Carbe ve Sabine Adatepe gibi çok sayıda yazarın altı ayrı mekanda ziyaretçilerin karşısına çıkacağı belirtildi.

Almanya'da Türk edebiyatinin daha yakından tanınması ve yeni yetişen göçmen kuşaklarına yüksek kaliteli proğramlar sunmak için yola çıktıklarını belirten Fatma Uzun, ünlü yazarların yer alacağı okuma proğramların yanısıra, müzik, sinema ve kabareyi kapsayan zengin bir proğram hazırladık diye anlattı.

Festival Etkinliklerinin yer seçimini Alman ve Türk sanatseverlerin biraraya geldikleri mekanları tercih ettiklerini belirten Semra Uzun-Önder, Literatürk ekibi olarak her yaşa hitap edecek dolu dolu bir proğram hazırladık.Essen'in tanınmış mekanı olan Zecke Carl'da 16 Ekim Pazar günü göçün 50'inci yılı anısına çok özel proğramlarımız olacak.Bölgede yaşayan vatandaşlarımızı, etkinliklerimize davet ediyoruz dedi.

Literatürk Edebiyat Festivali'ne gelecek ziyaretçilerin, www.literatuerk.de adlı internet adresinden bilgi alabilecekleri belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da 'lıteratürk Edebiyat Fesitvali' Cuma Günü Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement