Almanya'da Üç Gün İçinde İki Camiyi Yakmak İstediler - Son Dakika
Dünya

Almanya'da Üç Gün İçinde İki Camiyi Yakmak İstediler

Almanya\'da Üç Gün İçinde İki Camiyi Yakmak İstediler

Fatih Camisi Derneği Başkanı Mahmut Bacaru, olayın gece saat 22.00'de meydana geldiğini söyledi.

27.09.2016 10:22

Fatih Camisi Derneği Başkanı Mahmut Bacaru, olayın gece saat 22.00'de meydana geldiğini söyledi. Olay anının kameralar tarafından tespit edildiğini belirten Bacaru, önce imamın kaldığı lojmanın önüne bir kişinin gaz şişesine benzer bir şeyler koyduğunu, ardından da patlamanın meydana geldiğini anlattı.

Cami cemaatinden Mustafa Taşkın ise patlamanın ardından yangın çıktığını ve komşuların müdahalesiyle yangının söndürüldüğünü söyledi. Olay sırasında yaralanan olmadığını belirten Taşkın, cami imamı Hamza Turan ve ailesinin şokta olduklarını kaydetti.

BAŞKONSOLOS BERLİN'DEN GELDİ

Olayı haberi alır almaz Berlin'den 200 kilometre uzaklıktaki Dresden'e gelen Başkonsolos Ahmet Başar Şen, yaralanan olmamasının tek sevindirici kısım olduğunu söyledi. Yetkililerden bilgi alan Şen, olayın tüm yönleriyle Alman makamları tarafından araştırılmasını istedi. Saldırıyı kınayan Şen, sorumluluların bir an önce yakalanmasını ümit ettiklerini, bu konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Görgü tanıkları ise bir kişinin patlamadan sonra motosikletle bölgeden uzaklaştığını söyledi. Olayda molotofkokteyli mi yoksa başka bir patlayıcının mı kullanıldığının araştırıldığı belirtildi.

Almanya'da 3 gün önce de Hessen Eyaletinin Bebra kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne bağlı Mimar Sinan Camisi'ni de içinde barındıran Türk-İslam Kültür Derneğine molotofkokteyli atılmış, binanın dış cephesinde yaklaşık 10 bin euro zarar meydana geldiği açıklanmıştı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Almanya'da Üç Gün İçinde İki Camiyi Yakmak İstediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement