Altın Portakal'ın Dev Çömleği Sahipsiz Kaldı - Son Dakika
Güncel

Altın Portakal'ın Dev Çömleği Sahipsiz Kaldı

Altın Portakal\'ın Dev Çömleği Sahipsiz Kaldı

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 50'nci yılı anısına yaptırılan 5,5 metre boyunda ve 7 metre çapındaki dev çömlek, yağmur altında bozulmaya terk edildi.

28.08.2014 11:06  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HATİCE ÖZDEMİR - Dünyanın en uzun soluklu sinema buluşmalarından biri olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 50'nci yılı anısına yaptırılan 5,5 metre boyunda ve 7 metre çapındaki dev çömlek, yağmur altında bozulmaya terk edildi.

Çömlek ustası Ahmet Taşhomcu tarafından yapılan ve üzerinde Türkan Şoray, Ekrem Bora, Tarık Akan, Hülya Koçyiğit, Hale Soygazi, Cüneyt Arkın gibi 50 yıldır ödül alan en iyi kadın ve erkek sanatçıların isminin yazılı olduğu çömlek, yaklaşık 5 ton çamur harcanarak 3 ayda tamamlandı.

Guinness Rekorlar Kitabı'na aday gösterilen ancak ocak ayında tamamlanmasına rağmen fırınlanmadığı için başvurusu yapılamayan çömlek, bulunduğu atölyede bozulmaya başladı.

Taşhomcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından Altın Portakal Film Festivali'nin 50'nci yıl dönümü anısına kendisinden dev çömlek yapılmasının istendiğini ve bu doğrultuda Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilecek ölçülerde çömlek yaptığını söyledi.

Guinness temsilcilerinin Antalya'ya gelerek çömleği gayri resmi tescillediğini ancak pişirilmediği ve başvurusu yapılmadığı için resmi tescilinin yapılamadığını anlatan Taşhomcu, yaklaşık 30 bin liraya mal olan çömleğin 8 aydır atölyede beklediğini kaydetti.

Usta Taşhomcu, dev çömleğin bozulmaya başladığını belirtti.

Dev çömleği, yağmura bıraktı

Çömlek ustası Ahmet Taşhomcu, sahipsiz kalan çömleği kırmayı düşündüğünü ancak kendi eserini kıramadığını söyledi. Çömleği yağmur damlalarına terk ettiğini dile getiren Taşhomcu, " Güney Kore, 2,5 metrelik küple Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş, 5,5 metrelik dünyanın en büyük çömleği burada ama giremiyor. 3 ay emek harcadığım ve bugün Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hak kazanan dev çömleği kendi ellerimle kıramıyorum, etrafını açtım, yağmurun bozmasını bekliyorum" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Altın Portakal'ın Dev Çömleği Sahipsiz Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement