Altın Portakal Şiir Ödülü Erbaş'ın - Son Dakika
Kültür Sanat

Altın Portakal Şiir Ödülü Erbaş'ın

Altın Portakal Şiir Ödülü Erbaş\'ın

Antalya Altın Portakal Şiir Ödülü'nün bu yılki sahibi Şair Şükrü Erbaş oldu.

23.03.2013 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Altın Portakal Şiir Ödülü'nün bu yılki sahibi Şair Şükrü Erbaş oldu. Jüri adına gerekçeli kararı açıklayan Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, "Şükrü Erbaş'ın şiiri, hayatın zorbalığına karşı direniş sığınağı olarak da okunmuştur. Erbaş'ın anadiline özeni Anadolu'da başka dillerin özgürlüğü için verdiği mücadeleyle de tutarlıdır" dedi.

Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 16'ncısı düzenlenen Antalya Altın Portakal Şiir Sempozyumu gerçekleşti. Mahmut Temizyürek şiirinin değerlendirdiği sempozyum öncesi 17'nci Antalya Altın Portakal Şiir Ödül Töreni de düzenlendi. Bu yıl Doğan Hızlan başkanlığında, Cevat Çapan, Ahmet İnam, Hüseyin Ferhad ve Mahmut Temizyürek'ten oluşan jüri şair Şükrü Erbaş'ı ödüle değer gördü. Doğan Hızlan'ın okuduğu gerekçeli kararda Erbaş'ın şiiri şöyle değerlendirildi:

"Şükrü Erbaş'ın şiiri, zamanın ruhunun birey ve toplumun üzerinde tahakkümüne karşı direniş şiiridir. Onun şiirinin dokusunda halk şiirinin derin köklerini ve yaşayan gölgesini bulabildiğimiz gibi, modern şiirinin büyük ustalarının gözettiği, Türkçe'ye içkin duyarlılığı, vicdanı ve bilinci de şiirsel zarafet içinde bulabilmişizdir. Kadim temaları, ölümü, ayrılığı, yalnızlığı ve aşkı kendimizle bir söyleşiye dönüştüren Şükrü Erbaş'ın şiiri hayatın zorbalığına karşı direniş sığınağı olarak da okunmuştur. Erbaş'ın anadiline özeni Anadolu'da başka dillerin özgürlüğü için verdiği mücadeleyle de tutarlıdır."

Ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Jüri Başkanı Doğan Hızlan ve AKSAV Başkan Vekili Arif Bulut'tan alan Şükrü Erbaş, bir mahçubiyet duygusu yaşadığını söyledi. Fakat bunu son derece insani bir tuhaflık olarak gördüğünü belirten şair Erbaş, jüri üyelerine ve özellikle de gerekçe için teşekkürlerini dile getirdi.

Sempozyumun açılış konuşmalarında ise Belediye Başkanı Akaydın, Antalya Altın Portakal Şiir Sempozyumu'nun sürekliliğine dikkat çekerek, "Bu tür olayları sürdürülebilir kılmak önemlidir" dedi.

Yurtdışında olduğu için sempozyuma katılamayan onur konuğu Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı Talat Sait Halman adına katılan kızı tiyatro sanatçısı Defne Halman babasının Temizyürek şiirine ilişkin değerlendirmelerini aktardı. Defne Halman, babası adına Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'dan onur plaketini aldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Altın Portakal Şiir Ödülü Erbaş'ın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement