Altın Tencere Türkiye Ödülleri" Töreni - Son Dakika
Güncel

Altın Tencere Türkiye Ödülleri" Töreni

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, engelli ve engelsiz bireylerin katıldığı "Birlikte Yemek Yapıyoruz" projesi kapsamında dereceye giren yarışmacılara ödüllerini verdi.

02.05.2015 16:07

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, engelli ve engelsiz bireylerin katıldığı "Birlikte Yemek Yapıyoruz" projesi kapsamında dereceye giren yarışmacılara ödüllerini verdi.

Bozkır, Bağcılar Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın işbirliğiyle Engelliler Sarayı'nda düzenlenen "2. Geleneksel Türkiye Yemek Yarışması ve Altın Tencere Türkiye Ödülleri" etkinliğine katıldı.

Burada konuşan Bozkır, her bireyin toplum içinde eşit muamele görmeyi hak ettiğini, engellilerin de imkan ve fırsat verildiğinde başarılarını gösterebileceğini söyledi.

Bağcılar'da bir engelliler sarayını düşünmenin ve bunu toplumun hizmetine sunmanın önemine değinen Bozkır, çeşitli projelerin aslında Türkiye'nin ve belediyecilik anlayışının vizyonunu da gösterdiğini kaydetti.

Volkan Bozkır, bugünkü yarışmada 7 bölgede dereceye girenler arasından seçim yapılacağını ifade etti.

Son 10 yılda yapılanları da hatırlatmak istediğini dile getiren Bozkır, "İlk kez geniş kapsamlı engelliler yasası 2010'da çıktı. Türkiye'de yaklaşık 700 bin görme engelli için beyaz bastonun ücreti devlet tarafından karşılanmaya başlamıştır. Engellilere evde bakım çok yeni bir kavram gibi görünüyor ama yıllarca beklenen, olması gereken bir kavram. 1 milyon 90 bin kardeşimize evde bakım hizmeti sağlanmaktadır. Yatılı bakım ve rehabilitasyon merkezleri de açılmış, geliştirilmiştir. 6 bin engelli bireyimiz yatılı bakım hizmeti almaktadır. İşitme cihazları reçeteyle ödenmeye başlamıştır" diye konuştu.

Bakan Bozkır yemeklerden tattı

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engellilere imkan oluşturmak ve fırsat vermek gerektiğini belirterek, "Biz bireylerin mutluluğu için çalışıyoruz. Çocuğu gülmeyen, kadını güvende olmayan, gencinin umutlu olmadığı, engellisinin mutlu olmadığı yerde toplumun huzurundan bahsedilemez. Bu amaçla engelli kardeşlerimiz için Türkiye'de ve Avrupa'da benzeri olmayan sarayı inşa ettik. Burada, 36 branşta bin 500 engelli hizmet alıyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından aşçı şapkası takıp, önlük giyen Bakan Bozkır, 7 bölgede yapılan yarışmada dereceye girenlerin final için yemek yapma hazırlıklarını izledi, yemeklerden tattı, yarışmacılarla sohbet etti.

Aşçı kıyafetini giyen yarışmacılara spiker Cem Ceminay ve oyuncu Zeynep Özyağcılar da eşlik etti.

Etkinlikte daha sonra yarışmacıların hazırladıkları yemekler, jürinin beğenisine sunuldu. Dereceye giren yarışmacıya "Altın Tencere Türkiye Ödüllerini" Bakan Volkan Bozkır verdi.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Orkestrası'nın kısa konser verdiği törende, engellilerden oluşan semazen topluluğu gösteri yaptı, işaret diliyle şarkı söylendi.

Yarışma hakkında

Engelli bireylerin yetenekleri ile üretim potansiyelleri hakkında farkındalık oluşturarak, istihdam imkanlarını artırmak amacıyla sürdürülen "Birlikte Daha Güzel Kampanyası" çerçevesinde düzenlenen "Birlikte Yemek Yapıyoruz" projesi kapsamında 7 bölgede yemek yarışması düzenlendi.

Dereceye giren engelli ve engelsiz yarışmacılar, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'ndaki yarışmada da hünerlerini sergiledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Altın Tencere Türkiye Ödülleri' Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement