Altmaier: 'Merkel, İhtiyacı Olan Otoriteye Sahip. 2021'e Kadar Başbakan' - Son Dakika
Güncel

Altmaier: 'Merkel, İhtiyacı Olan Otoriteye Sahip. 2021'e Kadar Başbakan'

Altmaier: \'Merkel, İhtiyacı Olan Otoriteye Sahip. 2021\'e Kadar Başbakan\'

BERLİN'de görev yapan yabancı gazetecilerle düzenlediği basın toplantısında Almanya'nın hedeflerini anlatan Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Merkel hükümetinin ne kadar iktidarda kalacağı tartışmalarına da son noktayı koydu.

12.12.2018 14:48

BERLİN'de görev yapan yabancı gazetecilerle düzenlediği basın toplantısında Almanya'nın hedeflerini anlatan Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Merkel hükümetinin ne kadar iktidarda kalacağı tartışmalarına da son noktayı koydu. Toplantıda, Türkiye-Almanya ilişkilerine de değinen Altmaier, şunları söyledi: "Başlangıçta hükümeti kurma krizi ve hükümet içindeki bazı kavgalardan sonra son günlerde kayda değer bir istikrara ulaşıldı. Başbakan Merkel'in yeri iyice pekişti. 2021'e kadar başbakan olarak kalması hiç tartışma götürmez. Merkel, ihtiyacı olan otoriteye sahip. En büyük endişe Avrupa'da halen mevcut olan populizm ve bir çok ülkede hükümetlerden hoşnutsuzluk sonucu ortaya çıkan protesto eylemleri. Fransa, Hollanda ve öteki ülkelerde olduğu gibi. Bütün bunlar bizim mayıs ayında AP seçimlerinde Avrupa yanlısı halk partilerinin ne kadar güçlü kalacağı, onların sağ ve solundaki partilerin AP'ye ne kadar fazla milletvekili göndereceği sorusu üzerine çok önemli tartışmalara tanık olacağımız anlamına geliyor."

YAPAY ZEKAYA YATIRIM ARTACAK

"Yapay zeka ve dijitalleşmeye yatırımları artıracağız. Bizim Avrupa'da batarya hücreleri üretimini geliştirmemiz lazım. Batarya hücreleri gelecekte günlük yaşamda her alanda çok önemli rol oynayacak. İster elektrik süpürgesi, ister çim biçme makinesi, ister otomobil, ister uçak olsun. Batarya hücresiyle çalışan ve 300 km'ye kadar uçan 5 kişilik uçak geliştiren şirketler var. Bu geleceğin en büyük ve önemli pazarı olacak. Biz bunu Almanya'da da geliştirmek için 1 milyar euro bütçe ayırdık. Almanya'da nüfusun yaşlanması sonucu iş pazarından ayrılanların sayısı iş pazarına girenlerden çok daha fazla. Yılda 600 bin yeni iş yeri oluşuyor. Bu da 400 bin civarında tam mesai çalışacak iş gücü anlamına geliyor. Bu uzman iş gücü açığını kapatmak için iş gücü göçü yasası hazırladı. Bu yasayla yabancı ülkelerden uzman işçi alarak açığı kapatmayı hedefliyoruz. Kalifiye olan ve Almanca bilen yabancılar iş bulup çalışmak için Almanya'ya gelebilecek.

TÜRKİYE-ALMANYA İLİŞKİLERİ

Türkiye-Almanya ilişkileri konusuna da değinen Altmaier, bakan olduktan sonra üçüncü yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptığını, Türkiye'nin ekonomik olarak önemini vurguladı. Türkiye'den 3 milyonu aşkın insanın Almanya'da yaşadığını, 6 bini aşkın Alman şirketinin Türkiye'de iş yaptığını anlatan Altmaier, "İşveren olsaydınız, Türkiye'de yatırım yapar mıydınız?" sorusuna, "Yapmayı düşünürdüm, ama ben siyasetçiyim" dedi.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Altmaier: 'Merkel, İhtiyacı Olan Otoriteye Sahip. 2021'e Kadar Başbakan' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement