Amasya Milli Eğitim Müdürü Hakkında Soruşturma İzni - Son Dakika
Güncel

Amasya Milli Eğitim Müdürü Hakkında Soruşturma İzni

Amasya Milli Eğitim Müdürü Hakkında Soruşturma İzni

Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Terzi'nin İl Milli Eğitim Müdürü Güneş hakkında savcılığa yaptığı suç duyurusuna, Amasya Valiliği soruşturma izni vermedi.

04.02.2015 15:21  Güncelleme: 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sen Şube Başkanı Kamil Terzi'nin İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'in 2011 yılında dönemin valisi tarafından başlatılan '65 Bin Dev Öğrenci Projesi' kapsamında elde edilen 27 bin 600 lirayı makam aracı alımında kullandığı iddiasıyla savcılığa yaptığı suç duyurusuna, Amasya Valiliği soruşturma izni vermedi. Sendikanın itirazı üzerine Samsun Bölge İdare Mahkemesi valilik kararını iptal etti.

Amasya'ya 2009 yılı Haziran ayında vali olarak atanan Halil İbrahim Daşöz göreve gelmesinden kısa süre sonra aynı yıl '65 Bin Dev Öğrenci Projesi'ni başlattı. Proje kapsamında öğrencilerle birlikte kalıcı eserler bırakmak için çeşitli kitap ve Amasya'yı tanıtıcı ürünler hazırlanıp satıldı.

17 Ağustos 2011'de Manisa'ya vali olarak atanan Daşöz'ün görevden ayrılması ardından '65 bin Dev Öğrenci Projesi de rafa kalktı. Proje kapsamında çeşitli kitap ve Amasya'nın tanıtım materyallerinin satışından elde edilen 27 bin 600 lira ise bir banka hesabında kaldı.

Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, bu paranın daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'e makam arabası alımı için kullanıldığını iddia etti.

Terzi, konuyu cevaplaması için Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'e Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden dilekçe gönderdiğini belirterek, gelen cevapta '65 Bin Dev Öğrenci Projesi' Proje Kurulu tarafından 27.05.2014 tarih ve 41 nolu karar doğrultusunda proje hesabında bulunan 27 bin 600 TL İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eğitim-öğretim ihtiyacında kullanılmak üzere araç alımına aktarılmış ve 78 bin TL'ye 05 RE 800 plakalı (Skoda Superb) araç satın alınmıştır" ifadeleri yer aldı.

Terzi, bunun üzerine 1 Ekim 2014'de Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı'na İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'in görevini kötüye kullandığını ve kamu malını kişisel lüksü için harcadığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma için Amasya Valiliği'nden izin istedi. Amasya Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü yapılan ön inceleme sonucunda 12 Aralık 2014'de aldığı kararla İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş hakkında soruşturma izni vermedi.

Bunun üzerine Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, kararın iptali için Samsun Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Samsun Bölge İdare Mahkemesi geçen 15 Ocak'ta Amasya Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü'nün soruşturma izni verilmemesi kararını iptal etti.

Türk Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, Türk adaletine güvenlerinin tam olduğunu belirterek, "Hukuk devleti ilkesine inanıyoruz. sonucun bu şekilde çıkacağını tahmin ediyorduk. Hayırlı olsun adalet yerini bulsun. Süreci sonuna kadar takip edeceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasya Milli Eğitim Müdürü Hakkında Soruşturma İzni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement