Amasya Valisi Öz: "Amasya'ya ve Halkımıza Hizmet İçin Buradayız, Kapımız ve Gönlümüz Değerli Halkımıza Her Zaman Açık Olacaktır" - Son Dakika
Yerel

Amasya Valisi Öz: "Amasya'ya ve Halkımıza Hizmet İçin Buradayız, Kapımız ve Gönlümüz Değerli Halkımıza Her Zaman Açık Olacaktır"

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, "Amasya'ya ve halkımıza hizmet için buradayız, kapımız ve gönlümüz değerli halkımıza her zaman açık olacaktır" dedi.

28.09.2011 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, "Amasya'ya ve halkımıza hizmet için buradayız, kapımız ve gönlümüz değerli halkımıza her zaman açık olacaktır" dedi.

Vali Öz, göreve başlaması dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Marka Kent" olarak ilan edilen 15 şehirden biri olan Amasya'nın tarihi birikimini gelecek nesillere aktarmak ve kenti turizm noktasında hak ettiği seviyeye getirmek için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.

Amasya'nın kendine has özellikleri ve güzellikleri bünyesinde barındıran, tarım, sanayi, kültür ve turizm alanında büyük potansiyeli olan ve hızla gelişen bir şehir olduğunu belirten Vali Öz, şunları kaydetti:

"7500 yıllık köklü tarihi ile sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış olan Amasya'nın özellikle, Selçuklu ve Osmanlı dönemindeki parlak konumu ve Milli Mücadelenin başlangıcından, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda önemli bir kilometre taşını oluşturması bakımından tarih boyunca stratejik bir şehir olmuştur. Osmanlı tahtına gönderdiği şehzadeleri, görkemli Harşena Kalesi, tarihi camileri, hanları, bedestenleri, konakları, Ferhat ile Şirin'i, Cumhuriyetin doğum belgesi niteliğinde olan Amasya Tamimi ve daha pek çok özelliği ile, kültürel değerleri bugüne kadar korunmuş olan Amasya, tarihteki önemli konumunu sürekli olarak korumuştur. Biz de, kamu kurum ve kuruluşları, mahalli idareler, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızla el ve gönül birliği içinde bu güzel şehrimizin kalkınmasını hızlandırmak, kamu hizmetlerini vatandaş odaklı olarak etkin ve verimli bir şekilde sunmak üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz. Amasya'ya ve halkımıza hizmet için buradayız. Kapımız ve gönlümüz değerli halkımıza her zaman açık olacaktır."

- AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya Valisi Öz: 'Amasya'ya ve Halkımıza Hizmet İçin Buradayız, Kapımız ve Gönlümüz Değerli Halkımıza Her Zaman Açık Olacaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement