Amatör Spor Haftası Erzurum'da Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Amatör Spor Haftası Erzurum'da Kutlandı

Amatör Spor Haftası Erzurum\'da Kutlandı

ASKF ile Erzurum GHSİM’nin birlikte organize ettiği Amatör Spor Haftası spor gösterileri ile kutlandı.

14.10.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ASKF ile Erzurum GHSİM'nin birlikte organize ettiği Amatör Spor Haftası spor gösterileri ile kutlandı. ASKF, uluslararası arenada başarılı olan sporcuları ödüllendirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye'de 81 ilde yapılan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsında Erzurum'da spor gösterileri ve ödül töreni yapıldı. ASKF, 2015 yılı içerisinde uluslararası arenada derece elde eden sporculara plaket verildi. Atletizm, boks, taekwondo, kayak, kayakla atlama, biathlon, karate, güreş, bilek güreşi, judo, curling, bisiklet short track ve buz hokeyi branşlarındaki başarılı sporculara ödülleri Yakutiye Spor Salonu'ndaki törene katılan protokol tarafından verildi. Spor branşlarında yapılan gösterileri Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Erzurum ASKF Başkanı Selahattin Codur, GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil ve diğer davetliler ile spor severler izledi.

CODUR: ERZURUM SPORDA ÜLKEMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Erzurum ASKF Başkanı Selahattin Codur, Amatör Spor Haftasının gençlere spor kültürünü daha iyi kavraması yönünde ışık tuttuğunu belirterek, "Gençler bizim geleceğimizdir. Eğer sağlıklı ve dinç bir geleceğimizin olmasını istiyorsak, geleceğimiz, yarınlarımız olan gençlere gereken değeri verip onları yetiştirmeliyiz. Şuan aramızda bulunan 2015 yılında uluslar arası müsabakalarda başarılar elde etmiş sporcularımızı ve emek veren değerli hocalarını tebrik ediyor diğer sporcularımıza gerek ahlaki yönden gerekse de göstermiş oldukları başarılarıyla örnek olmasını temenni ederim. Erzurum amatör spor branşlarında milli takımlara oldukça fazla sporcu veren ve ülkemizin dereceler almasını sağlayan önemli bir şehir konumundadır" dedi.

TAŞKESENLİGİL: KALBİMİZ AMATÖR SPOR HAFTASI İÇİN ATIYOR

Amatör Spor Haftası kutlamaları kapsamında tüm Türkiye'de amatör spor adına önemli bir gün yaşandığını belirten Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, "Türk spor kamuoyunun kalbi amatör sporlar için çarpıyor. Hepimiz biliyoruz ki, tüm dünyada profesyonel sporculuğa geçişin en önemli noktasıdır amatör spor. Bizlerde bu bilinç ve yaklaşımla amatör sporlara yaklaşıyor ve destek veriyoruz. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın ve Genel Müdürlüğümüzün destekleri ile 43 ayrı spor branşında faaliyet gösteriyoruz. Erzurum olarak 46 bine yakın lisanslı sporcu sayımızla Türkiye'nin en önde gelen illerinden biriyiz, 15 binin üzerinde faal lisanslı sporcu sayımızla müsabakalara ve yarışmalara katılıyoruz" dedi.

ERZURUM TÜRKİYE'NİN SPORDAKİ YÜZ AKIDIR

Taşkesenligil, Erzurum'un ulusal spor başarılarının yanı sıra uluslararası yarışma ve müsabakalarda da önemli derecelere imza atan ve Türkiye'ye madalya kazandıran bir kent olma özelliği konumunda olduğunu belirterek, "Bugün Güreş Milli takımlarında çok sayıda Erzurumlu sporcu bulunmaktadır. Diğer spor branşlarında da milli takımlara giden çok sayıda sporcumuz mevcuttur. Karatede Yıldızlar Balkan Üçüncüsü olan takımın sporcularını Erzurumlu sporcular oluşturmaktadır. Kick boksta, taekwondo da, atletizmde, judoda, short trackta, curlingde, bilek güreşinde, okçulukta Erzurumlu sporcular ülkemize uluslararası arenada derece kazandırmışlardır. İlimiz ve ülkemiz adına bu başarılı dereceleri kazandıran sporcularımızı, antrenörleri ve kulüp yöneticilerini tebrik ediyorum. 2011 Üniversiade'ye ev sahipliği yapan ve daha bir çok uluslararası spor organizasyonu başarı ile organize eden Erzurum'un daha çok gelişmesi ve sporda başarılı olması için çalışacağız. 2017 EYOF içinde bugünden organizasyona hazırlanıyoruz" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amatör Spor Haftası Erzurum'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement