Amazon, Nazilerin ölüm kampı Auschwitz'in görüntülerini içeren Noel süslerini satıştan kaldırdı - Son Dakika
Güncel

Amazon, Nazilerin ölüm kampı Auschwitz'in görüntülerini içeren Noel süslerini satıştan kaldırdı

Amazon, Nazilerin bir milyondan fazla insanı katlettiği ölüm kampı Auschwitz'in görüntülerini içeren Noel süslerini kaldırdı.

02.12.2019 13:23  Güncelleme: 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amazon, Noel kapsamında satışa sunduğu, Auschwitz kampının görüntülerinin yer aldığı Noel süslerini kaldırmak zorunda kaldı.

Amazon'un satışa sunduğu süsler, Auschwitz Anıt ve Müzesi'nin twitter üzerinden yaptığı paylaşım sonucunda satıştan kaldırıldı. Auschwitz Anıt ve Müzesi twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Auschwitz görüntülerinin olduğu Noel süslerini satmak uygun değil. Auschwitz'i bir şişe açacağı üzerinde görmek rahatsız edici ve saygısızca" ifadelerine yer verdi.

Amazon, Nazilerin ölüm kampı Auschwitz'in görüntülerini içeren Noel süslerini satıştan kaldırdı

SATIŞTAN KALDIRILDI

Amazon, Auschwitz Anıt ve Müzesi'nin büyük yankı uyandıran paylaşımından sonra satışa sunduğu ürünleri kaldırmak zorunda kaldı. Amazon sözcüsü ürünlerin kaldırıldığını belirterek, "Tüm satıcıların satış politikamıza uyması gerektiğini ve politikamıza uygun davranmayan satıcıların eyleme tabi tutulacağını" dile getirdi.

Amazon, Nazilerin ölüm kampı Auschwitz'in görüntülerini içeren Noel süslerini satıştan kaldırdı

KAMP, YAHUDİ SOYKIRIMININ SEMBOLÜ

1940-1945 yılları arasında bir milyondan fazla Yahudi'nin katledildiği kamplar, Yahudi Soykırımı'nın sembolü oldu. Kampta Yahudiler dışında, Nazilere direnen ve savaş esirlerinden oluşan on binlerce kişi daha öldürüldü. Auschwitz kampı, 27 Ocak 1945'te, Nazilere karşı savaşan Sovyet ordusu tarafından boşaltılmıştı.

Amazon, Nazilerin ölüm kampı Auschwitz\'in görüntülerini içeren Noel süslerini satıştan kaldırdı

Son Dakika Güncel Amazon, Nazilerin ölüm kampı Auschwitz'in görüntülerini içeren Noel süslerini satıştan kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement