Anayasa Komisyonu'nda 4 Partinin Grup Başkanvekilleri Görüşme Kararı Aldı - Son Dakika
Güncel

Anayasa Komisyonu'nda 4 Partinin Grup Başkanvekilleri Görüşme Kararı Aldı

Anayasa değişiklik teklifi görüşmeleri sırasında AK Parti ile CHP'li milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Yaşanan gerginlikler üzerine 4 partinin grup başkanvekilleri tansiyonu düşürmek için görüşme kararı aldı.

26.12.2016 13:34  Güncelleme: 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerinde aralıksız 5 gün süren görüşmeler, 48 saati buldu. TBMM Anayasa Komisyonunda 20 Aralık Salı günü başlayan görüşmeler, bir günlük aranın ardından bugün yeniden başladı. AK Parti ile CHP'li milletvekilleri arasında tartışma çıktı. AK Parti milletvekilleri alkışlı protesto ederken, CHP'li milletvekilleri de slogan attı. Yaşanan gerginlik üzerine Meclis'teki 4 partinin grup başkanvekilleri tansiyonu düşürmek için biraraya gelmeye karar verdiler.

ARALIKSIZ 5 GÜNDÜR GÖRÜŞME

Anayasa maratonunun ilk günkü mesaisi gece yarısını geçerek, saat 02.24'te tamamlandı. 10 saat 24 dakika süren ilk gün görüşmelerinin ardından en uzun çalışma, 11 saat 10 dakikayla ikinci gün oldu.

Anayasa Komisyonu, 22 Kasım Perşembe günü 10 saat 35 dakika, 23 Kasım Cuma günü ise 10 saat 23 dakika çalıştı. Komisyon, hafta sonu da toplanarak 5,5 saat süren bir görüşme yaptı.

Teklifin tümü üzerindeki görüşmeler, aralıksız 5 gün sürdü ve milletvekilleri 47 saat 42 dakika, anayasa teklifi üzerinde görüşlerini dile getirdi.

CHP KARŞI ÇIKMIŞTI

Komisyonun 24 Aralık Cumartesi günü yaptığı toplantıda, AK Parti'li milletvekilleri, "teklifin geneli üzerindeki görüşmelerin açıklığa kavuştuğu, bir konu üzerindeki görüşmelerin ilanihaye devam etmesinin mümkün olmadığı, görüşülen konunun da vuzuha kavuştuğu gerekçesiyle" yeterlilik önergesi verdi.

CHP'nin karşı çıkması ve yaşanan kavganın ardından teklifin görüşmeleri, bugün 1. madde üzerinden devam ediyor.

Anayasa Komisyonu\'nda 4 Partinin Grup Başkanvekilleri Görüşme Kararı Aldı

Son Dakika Güncel Anayasa Komisyonu'nda 4 Partinin Grup Başkanvekilleri Görüşme Kararı Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement