Ankara Barosu: Başbuğ Derhal Tahliye Edilmeli - Son Dakika
Güncel

Ankara Barosu: Başbuğ Derhal Tahliye Edilmeli

Ankara Barosu: Başbuğ Derhal Tahliye Edilmeli

Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy, "Başbuğ'un bireysel başvurusu üzerine AYM'nin verdiği karar sonucunda Başbuğ derhal tahliye edilmeli." dedi.

06.03.2014 19:54  Güncelleme: 21:22

Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un bireysel başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar sonucunda derhal tahliyesi gerektiğini belirtti.

"DERHAL TAHLİYESİ ZORUNLUDUR"

Aksoy, yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin, Anayasa'nın 19. maddesi kapsamında "kişi hürriyeti ve güvenliği yönünden hak ihlali" olduğunu tespit ettiğini hatırlatarak, şunları ifade etti: "Her vatandaş, davasını hukuk çerçevesinde doğru yöntemlerle ve en kısa zamanda, varsa hakkında bir iddianın çözülmesini ve yargılamanın en kısa sürede bitirilmesini isteme hakkına sahiptir. Bu çerçevede düşünüldüğünde, yıllardır tutuklu bulunan, tutuklama kararı ve tutuklamanın devamı niteliğindeki kararları soyut gerekçelerle verilen, neden tutuklu kaldığı yönünde açık, somut, gerekçelendirilmeyen kararlarla halen tutuklu bulunan İlker Başbuğ'un uğramış olduğu hak ihlallerine bir an önce son verilerek, Anayasa Mahkemesi kararı da dikkate alınarak derhal tahliyesi zorunludur. Bu karar, aynı zamanda aynı nitelikteki usule aykırı olarak verilmiş kararlarla, halen tutuklu bulunan pek çok sanık için de örnek ve ışık tutucu olacaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara Barosu: Başbuğ Derhal Tahliye Edilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement