Ankara Valisi Topaca'dan Bayram Mesajı - Son Dakika
Güncel

Ankara Valisi Topaca'dan Bayram Mesajı

Ankara Valisi Ercan Topaca, Kurban Bayramı’nın; barışın, birliğin, çaresizliği gidermenin, yoksula, kimsesize umut olmanın ve ötekinin acısını anlamanın bayramı olduğunu söyledi.

31.08.2017 09:47

Ankara Valisi Ercan Topaca, Kurban Bayramı'nın; barışın, birliğin, çaresizliği gidermenin, yoksula, kimsesize umut olmanın ve ötekinin acısını anlamanın bayramı olduğunu söyledi.

Ankara Valisi Ercan Topaca, Kurban Bayramı vesilesiyle mesaj yayımladı. Topaca, yayımladığı bayram mesajında, "Sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma duygularının pekiştiği Kurban Bayramı'nı sizlerle birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyim. Kurban Bayramı, biz Müslümanlar için bir ibadet olduğu kadar bütün insanlığı huzur ve esenlik iklimine çağıran evrensel bir mesajdır. Bu mesajın özü, sevgi ve paylaşmaktır. Bayramlar, hayatın bitmek tükenmek bilmeyen sıkıntıları içinde yorgun hale gelen insanları dinçleştirir, yeniler ve çalışma azimlerini artırır. Bu özel günlerde fertler birbirleriyle bütünleşir, toplum şuuru derinleşir.

Bayramlar, özellikle geleceğimiz olan çocuklarımızın yetişmesinde önemli bir yere sahiptir. Bir ailede bayramın layıkıyla yaşanıyor olması o ailedeki çocuğun nereye ait olduğunu, hangi milletin ferdi olduğunu anlamasını sağlar. Çocuklar, coşkuyla kutlanan bu bayramlarla bir geleneğin parçası olduklarını fark ederler. Bunun için hayatımızdaki muhtemel bütün olumsuzluklara rağmen bu bayramı da çocuklarımızla sevinç içinde yaşamaya özen göstermeliyiz" dedi.

"Kurban bayramı; barışın, birliğin, çaresizliği gidermenin, yoksula, kimsesize umut olmanın ve ötekinin acısını anlamanın bayramıdır" diyen Topaca, "Bu sebeple bayram sevincini; evlerinden, yurtlarından, ayrılmak zorunda bırakılarak ülkemize sığınan kardeşlerimizden de esirgemeyelim. Zaten, derin tarihimizin her döneminde aziz milletimiz, sadece kendisi için merhamet duyan bir millet olmadığını bütün insanlığa göstermiştir. Bugün biz de bunun haklı övüncünü yaşarken omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun da bilincinde olmalıyız. Valiliğimiz, vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içinde geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli hazırlığı yapmış ve her türlü tedbiri almıştır. Sizlerden kurumlarımızın aldığı kararlara ve görevlilerin ikazlarına uymanızı rica ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Ankaralıların bayramını tebrik ediyor, daha nice bayramlara sağlıkla ve huzurla erişmenizi yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Mübarek bayramın, ülkemize, İslam alemine ve bütün insanlığa iyilik ve hayırlar getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara Valisi Topaca'dan Bayram Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement