Anne Baba Bahçeye, Çocuklar İse Okula Gidecek - Son Dakika
Güncel

Anne Baba Bahçeye, Çocuklar İse Okula Gidecek

Anne Baba Bahçeye, Çocuklar İse Okula Gidecek

Ordu'ya fındık sezonunda Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinden gelen fındık işçilerinin çocukları için kreş, anaokulu ve derslerinde geri kalmış çocuklar için kurslar açılacak.

08.07.2013 14:06

Ordu'ya fındık sezonunda Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinden gelen fındık işçilerinin çocukları için kreş, anaokulu ve derslerinde geri kalmış çocuklar için kurslar açılacak.

Ordu'ya fındık sezonunda Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinden gelen fındık işçilerinin kaldığı Uzunisa köyündeki konaklama alanı yeni sezona hazırlandı. Fındık sezonun başlamasına kısa bir süre kalırken, Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinden fındık toplamak için gelecek mevsimlik işçiler için Uzunisa köyündeki konaklama alanı Ordu Valiliği tarafından hazırlanırken, Vali Yardımcısı Ömer Adar, konaklama alanında kalanların büyük çoğunluğunun çocuk olduğunu o çocuklar içinde sosyal tesiste, fındık sezonu boyunca ana sınıfı ve kreş hizmeti, eğitim çalışmaları, derslerinde geri olan çocuklara tamamlama kurslarının açılacağını söyledi.

Vali Yardımcısı Adar, konaklama alanının hazır olduğu 15 Temmuz tarihi itibariyle işçilerin geleceğini belirterek, "Bölgemize her yıl olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan çok sayıda geçici mevsimlik işçi gelmektedir. Geçen yıl olduğu gibi yine 4 yerde geçici konaklama yerleri tesis ettik. Merkezde Fatsa, Ünye ve Perşembe ilçesinde konaklama alanlarımız olacak. İlçelerimizdeki kampların sorumlulukları kaymakamlarımızda olacak" dedi.

Vali Yardımcısı Ömer Adar, Uzunisa köyündeki kampta en az bin işçinin kaldığını sezon boyunca 5 bini aştığını ifade ederek, "Kampımıza gelecek olan işçilerimiz kısa bir süre kalıp, bahçe sahipleri ile anlaşarak bahçelere gidecekler. Gelen her aile bizde 3-5 gün geçici olarak kalıyor. Sirkülasyon olduğu için kampta kalan kişi sayısı bin kişinin altına düşmüyor. Buradakilerin önemli bir kısmı da çocuklardır. Kamptaki alt yapı çalışmaları geçen yıl tamamlandı. Her yıl işçilerimiz gelmeden bir hafta önce boya badana gibi ufak tefek onarım işlerini yapıyoruz. O çalışmalar başladı. Kampımız hazırdır. Bir problem yok. Biz işçilerimize ekmek yapma yerinden, duş alma yerlerine, çamaşır yıkama yerlerine varana kadar her türlü ihtiyaçlarını giderdik. Güzel bir sosyal tesis inşa ettik. Geçen yıl olduğu gibi yine çocuklara dönem boyunca ana sınıfı ve kreş hizmeti, eğitim çalışmaları yapacağız. Derslerinde geri olan çocuklara tamamlama kursları açacağız. Orada sağlık müdürlüğümüzün sağlık alanında hizmetleri olacak. Belediye'nin çöp toplama ve temizlik anlamında hizmetleri olacak. Her yıl olduğu gibi güvenlik hizmetini vermeye devam edeceğiz. Umuyorum işçi kardeşlerimiz her yıl olduğu gibi bu yılda vereceğimiz hizmetlerden fazlasıyla memnun olacaktır. Kardeşçe ilişkiler içerisinde sezonu bitireceğiz" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anne Baba Bahçeye, Çocuklar İse Okula Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement