Antalya Akev Üniversitesi Eğitime Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Antalya Akev Üniversitesi Eğitime Başlıyor

Antalya Akev Üniversitesi Eğitime Başlıyor

Antalya'nın ikinci vakıf üniversitesi AKEV, önümüzdeki eğitim- öğretim yılında eğitime başlayacak.

26.10.2016 13:39

Antalya'nın ikinci vakıf üniversitesi AKEV, önümüzdeki eğitim- öğretim yılında eğitime başlayacak.

Antalya AKEV Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selahattin Çiçek, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONYSİAD) Porto Bello Otel'de düzenlediği kahvaltıya katıldı. Selahattin Çiçek, imece usulüyle kurdukları Antalya AKEV Üniversitesi hakkında KONYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Terzioğlu ve üyelere bilgi verdi. Selahattin Çiçek, 2006 yılından beri açılması için çalıştıkları Antalya AKEV Üniversitesi'nin önümüzdeki eğitim- öğretim yılından itibaren 5 ayrı yabancı dille eğitim hayatına başlayacağını söyledi. Bina ve tesis olarak hazır olduklarını belirten Selahattin Çiçek, kısa sürede üniversitenin rektörünün de atanacağını açıkladı.

Antalya AKEV Üniversitesi'nin yardımlaşma ve dayanışmanın bir eseri olduğunu belirten Selahattin Çiçek, 'Biz 2017-2018 eğitim öğretim yılında İngilizce, Almanca, Rusça, Japonca, Çince yani 5 dilde iş güvenceli, yani Antalya'nın '3 T' ile anılan ticaret, turizm ve tarım alanlarının her birinde eğitim öğretim hizmeti vereceğiz" dedi.

Üniversitede kurulan fakülte ve meslek yüksek okullarındaki bölümler hakkında da bilgi veren Çiçek, "Eski adı Fen Edebiyat Fakültesi olan İnsani Bilimler Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik, Sanat ve Tasarım Fakültesi ile Meslek Yüksek okulu ve sosyal bilimler ve fen bilimleri enstitüsü ile eğitime başlayacağız. En az iki yabancı dil bilen öğrenci yetiştirmek istiyoruz" dedi. Kendisinin çok güç şartlarda eğitim gördüğünü, 5 kardeş olduklarını, üç kardeşinin halen çobanlık yaptığını anlatan Çiçek, imece usulü kazandırdıkları Antalya AKEV Üniversitesi'ne destek olmaları için işadamlarına da çağrıda bulundu.

Dernek Başkanı Bora Terzioğlu, toplantı sonunda Selahattin Çiçek'e teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Akev Üniversitesi Eğitime Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement