Antalya - Bababurnu'ndaki İnşaata Çevrecilerden Tepki - Son Dakika
Güncel

Antalya - Bababurnu'ndaki İnşaata Çevrecilerden Tepki

Antalya - Bababurnu\'ndaki İnşaata Çevrecilerden Tepki

Bababurnu'ndaki inşaata çevrecilerden tepkiANTALYA'da kısa adı A Platformu olan çevreci grup, 71 yıldır Akdeniz'de gemilere, balıkçı teknelerine yol gösteren Bababurnu Deniz Feneri'nin turizme açılarak restoran inşaatı yapılmasını protesto etti.

05.03.2016 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bababurnu'ndaki inşaata çevrecilerden tepki

ANTALYA'da kısa adı A Platformu olan çevreci grup, 71 yıldır Akdeniz'de gemilere, balıkçı teknelerine yol gösteren Bababurnu Deniz Feneri'nin turizme açılarak restoran inşaatı yapılmasını protesto etti.

Bababurnu Deniz Feneri yakınında devam eden etrafı brandayla kapatılan restoran inşaatın önünde toplanan çevreciler, birinci derece sit alanında kanuna ayrı bir yapılaşmanın olduğunu iddia etti. Grup adına açıklama yapan A Platform Sözcüsü Hediye Gündüz, inşaat yapımıyla kıyı kanununa muhalefet edildiğini söyledi. Fener arazisinin devlet kurumunun arsası olduğunu kaydeden Gündüz, "Kamu arazileri parası olan birilerine peşkeş çekilerek inşaat izni, kazma izni, tahrip etme izni, yok etme iznine dönüşmüş ve sit alanı tarumar edilmiştir" dedi.

Yapılan tahsisin ivedilikle iptal edilmesi gerektiğini kaydeden Gündüz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Burada 7 yıllık bir süreç var. Ulaştırma Bakanlığı Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Bababurnu Feneri'ni turizme açmak için ihaleyle bir şirkete kiralamıştır. Kiralanan bu alanın turizme açılması için 2009'da bazı çalışmalar yapılmış, ancak yerel yönetimler onay vermemiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise planı res'en yaparak 'turistik tesis alan' olarak planlamış, onaylanmış ve askıya çıkarılmak üzere Muratpaşa Belediyesi'ne göndermiştir. Muratpaşa Belediyesi ise plana itiraz etmemiş ve böylece inşaat başlamıştır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Bababurnu'ndaki İnşaata Çevrecilerden Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement