Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.SANDIKLI Belediyesi'ne ait Hüdai Kaplıcası'nda bulunan Köprübaşı Umumi Hamamı yenilendi.

04.02.2013 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Başkan Günaydın atölyede

===

Köprübaşı Banyosu yenilendi

SANDIKLI Belediyesi'ne ait Hüdai Kaplıcası'nda bulunan Köprübaşı Umumi Hamamı yenilendi. Havuzu, banyoları, bekleme salonu ve tuvaleti tamamen yenilen Köprübaşı Umumi Hamamı tekrar hizmete açıldı. Tesisin çevre düzenlemesi de yapıldı. Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, Hüdai Kaplıcası'nın yeni yapılan oteller ve eski tesislerin tadilatıyla termal turizmde önemli yol kat ettiğini belirterek, kaplıcamızın hemen hemen her yerinde tadilat yapıldığını anlattı.

Elibol, yeni parklar, restaurant, işyerleri, market, doğal şelale ve içmelerle konuklara daha iyi hizmet sunabilmek istediklerine değinerek, "Göreve başladığımda depo olarak kullanılan Laleli, Çelikli ve Vali umumi banyolarını yenileyerek kullanır hale getirdik. Yaydığı pis koku ve çirkin görüntüyle yıllardır kaplıcamızın kanayan yarası olan Kaplıca Çayının ıslah edilmesi ve yaptığımız çevre düzenlemesiyle kaplıcamız hem kokudan kurtuldu hem güzel bir görünüme kavuştu" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Köprübaşı umumi banyosu ve Belediye Başkanı İsmail Elibol

===

Dinar'daki okullar ilaçlandı

AFYONKARAHİSAR'ın Dinar İlçesi'ndeki tüm okullar haşerelere karşı Dinar Belediyesi ekipleri tarafından ilaçlandı. Okulların yarıyıl tatiline girmesi dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün isteği ve Belediye Başkanı Saffet Acar'ın talimatıyla ilaçlama yapıldı kaydedildi. Okulların kantin, derslik, yemekhane, pansiyon ve lavabolarıyla binanın dış kısımları da ilaçlama yapıldı. Belediye ilaçlama ekipleri, Zabıta Amirliği'ne bağlı ekiplerin kontrolünde tüm okul ve yatılı pansiyonlarda çalışma yaptı. Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, "Milli Eğitim'in isteği üzere okullarımızda ilaçlama yaptık. Okullara desteğe devam edeceğiz" dedi.

Ahmet DAĞLI/DİNAR, (DHA)

Foto: İlaçlama çalışmalarından

===

Sultandağı'ndaki depremin yıldönümü

AFYONKARAHİSAR'ın Sultandağı İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Osman Acar, Sultandağı'nda 3 Şubat 2002'de yaşanan merkez üssü Bolvadin olan 6.2 şiddetindeki depremde 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini, çok sayıda vatandaşın da yaralandığını hatırlatarak, "Depremde alınan yaralar zamanla kapanabiliyor, fakat acıları unutulmuyor. Unutulan acılar yenilerini beraberinde getiriyor" dedi. Acar, depremin 11'inci yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, depremde Sultandağı, Çay, Bolvadin ilçeleriyle belde ve köylerde 9'u Sultandağı'ndan 44 kişinin öldüğünü anımsattı.

Osman Acar, bir çok binanın zarar gördüğü depremde, kış mevsiminin etkisiyle, depremzedelerin zor anlar yaşarken, aradan geçen on bir yıl içinde yaşanılanları ve kayıpları unutmanın mümkün olmadığını vurguladı. Acar mesajında, "Tabii ki depremde alınan yaralar zamanla kapanabiliyor, fakat acıları unutulmuyor. Unutulan acılar yenileri beraberinde getirebileceği gibi daha büyük acılara da yol açabilir. Bu anlamda depremin acılarını unutmamalı, daha büyük acıların yaşanmaması için herkesin üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmesi gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Bünyamin AKIN/SULTANDAĞI, (DHA)

Foto: Belediye Başkanı Osman Acar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement