Antalya: Çevre Ve Orman Bakanı Osman Pepe Antalya'da - Son Dakika
Politika

Antalya: Çevre Ve Orman Bakanı Osman Pepe Antalya'da

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde çıkan orman yangını hakkında bilgi almaya gelen Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, helikopterle yangın alanını gezdi. Antalya Kaş'a bağlı Kemer köyünün Kıbrısdere mevkiinde 5 gün önce çıkan orman yangını devam ediyor.

23.08.2006 16:31

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde çıkan orman yangını hakkında bilgi almaya gelen Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, helikopterle yangın alanını gezdi. Antalya Kaş'a bağlı Kemer köyünün Kıbrısdere mevkiinde 5 gün önce çıkan orman yangını devam ediyor.

Helikopterle beli bir süre yanan ormanlık alanı havadan inceleyen Bakan Pepe, daha sonra yangın alanına yakın olan Gömüce köyüne geldi. Burada Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedik Ağaoğlu, Orman Genel Müdür yardımcısı Mustafa Kurtulmuş ve köylüler tarafından karşılanan Bakan Pepe, Orman Genel Müdür Yardımcısı Kurtulmuş'dan yangın hakkında bilgi aldı. Aldığı bilgiler doğrultusunda açıklamalarda bulunan Bakan Pepe, " Türkiye'nin tamamında, bu yangınlarla alakalı insan kusurları, yüzde 90 civarındadır. Buradaki yangın, doğal bir olaydan, yani yıldırım düşmesi sonucu çıkmıştır. Şu anda şöyle söyleyeyim, yani yangın kontrol altında dersek yanlış olur. Arkadaşlar dış çizgisini çizmiş. Ama yangın, içeride devam ediyor. Arkadaşlar havadan müdahale ediyor. Son derece sarp ve kayalık olan yangın alanının içerisine girilmesi, hatta havadan da müdahale etmenin son derece zor olduğu bildirildi. Şimdi, uçak gelecek, istediğimiz gibi düz alanda 30 metreden suyu bırakamayacak. Ama şu anda bu kanyon içerisinde yangının etkili olduğu alan 300 hektar civarındadır. Yangın, bir yakadan bir yakaya sıçrıyor. Burada yanan alan, 250- 300 hektar değil" dedi. Basın mensuplarının, ormanlık alanlarda çıkan yangınları PKK'ya bağlı Kürdistan Şahinler gurubunun çıkardığı ve bunu üstlendiklerini belirtmesi üzerine Bakan Pepe, kendilerine bu konuyla ilgili bir bilgi gelmediğini ve yangınların çıkış sebebiyle ilgili güvenlik güçlerinin çalışma başlattığını ifade etti. Bakan Pepe, yanan ormanlık alanların, sezon başında tekrar yeşillendireceklerini ve şu an yangına Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, aynı zamanda çevre illerden de gelen takviye ekiplerinin de katıldığını belirtti. Pepe, yangına 1 yangın söndürme uçağı, 6 helikopter, 12 dozer, 30 arazör, 7 su tankı, 8 yer ekibi, 300 yangın işçisi, 45 teknik eleman ve 450 mükellef işçinin(orman köylüsü), müdahale etmeye çalıştığını da sözlerine ekledi. Pepe, gerekli açıklamaları yaptıktan sora, köylü çocuklarla top oynadı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Antalya: Çevre Ve Orman Bakanı Osman Pepe Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement