Antalya'da "Çelenk Bırakma" Davası - Son Dakika
Yerel

Antalya'da "Çelenk Bırakma" Davası

Antalya'da geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında Atatürk anıtına çelenk sunma nedeniyle yaşanan arbede sonrasında haklarında dava açılan sanıkların yargılanmalarına başlandı.

23.10.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında Atatürk anıtına çelenk sunma nedeniyle yaşanan arbede sonrasında haklarında dava açılan sanıkların yargılanmalarına başlandı.

Antalya 5. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Antalya Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İbrahim Daş, Bağımsız Cumhuriyet Partisi Antalya Başkanı Burhan Çalışkan, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İl Temsilcisi, Eğitim İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, Antalya Diş Hekimleri Odası Şube Başkanı Hüseyin Tunç ile oda üyeleri Ahmet Erdem Erciyeslioğlu ve Adil İlgin katıldı.

Davayı izlemeye gelen katılımcıların fazla olması nedeniyle geç başlanan duruşmada, izleyicilerin gürültü yapması üzerine hakim Macit Güder, "Evet salonumuz küçük, devletin bize verdiği salon bu. Stadyum verseydi herkesi oraya alırdık" dedi.

Duruşmada söz alan sanıklardan Mehmet Balık,  olay günü cumhuriyete bağlılıklarını göstermek için her bayramda olduğu gibi Atatürk anıtına çelenk bırakmak için Cumhuriyet Meydanı'na gittiklerini ancak bunun engellenmeye çalışıldığını savundu.

Sanık Hüseyin Tunç da Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı olarak diğer sivil toplum kuruluşlarıyla beraber Cumhuriyet Meydanı'nda bulunduklarını dile getirdi. Çelenk koymak istedikleri sırada engellenmeye çalışıldıklarını anlatan Tunç, şöyle konuştu:

"Polis olduklarına ilişkin üzerlerinde herhangi bir ibare olmayan kişiler çelenklerimizden tutarak bizi ittirmeye başladılar. Etrafımızda öğrenci grupları da vardı, biz de onların üzerlerine gitmemek için uğraştık. O şahısların bizi itip kakmasıyla oluşan bir arbede yaşandı, sonrasında çelenklerimizin konulmasına müdahale edildi. Biz de çelenklerimizi koyduk ve oradan ayrıldık."

Tunç, bu sırada polise vurma ve direnme gibi bir eyleminin olmadığını belirterek, "Aksine o esnada bizler yaralandık ve hastaneye müracaat ederek raporumuzu aldık. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" dedi.

Duruşmada söz alan diğer sanıklar da suçsuz olduklarını savunarak beraatlerini istedi.

Mahkeme, dosyadaki bazı eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Adliye çıkışında basın açıklaması

Duruşmanın ardından CHP İl Başkanı Semih Esen, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasının ardından adliye önünde bekleyen grup, olaysız dağıldı.

Antalya'da geçen yılki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakmak isteyen bir grupla polis ekipleri arasında arbede yaşanmış, arbede sırasında gruptan bazı kişiler gözaltına alınmıştı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, "Görevli memura mukavemet", "Görevi yaptırmamak için direnme" ve "basit yaralama" suçlarından 5 yıla kadar hapisle yargılanmaları talep edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da 'Çelenk Bırakma' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement