Antalya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Antalya'dan Kısa Kısa

Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerdeki camilerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

27.06.2018 16:34

Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerdeki camilerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi her yıl periyodik olarak merkez ve 14 ilçedeki camilerin halılarını yıkıyor. Oluşturulan 3 ayrı ekip, vatandaşların ve müftülüklerin talepleri doğrultusuna merkez, doğu ve batı ilçelerinde vatandaşların ibadetlerini en rahat güzel şekilde yapabilmesi için camileri temizliyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri bu kapsamda Alanya merkez ve kırsal mahallelerde bulunan 15 caminin 3 bin metrekarelik halılarını yıkadı.

Mahalle sakinleri, muhtarlar ve cami imamları yapılan temizlik çalışmalarından son derece memnun. Binlerce vatandaşın ibadetini yapmak için geldiği camilerin halıların belirli aralıklarla yıkanması gerektiğini belirten vatandaşlar, bu hizmeti aralıksız sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Kaş Çavdır-Palamut yoluna sıcak asfalt

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kaş ilçesine bağlı Çavdır ve Palamut mahallelerinde sıcak asfalt çalışmasına başladı.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı altyapı ekipleri, Kaş ilçesine bağlı Çavdır ve Palamut mahalleleri grup yolunda asfalt hazırlık çalışmalarını tamamladı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından sıcak asfalt kaplama işlemine başlandı.

Yaklaşık 6 kilometrelik yolda ekipler, hummalı bir çalışma yürütüyor. Çalışmaları yerinde denetleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İsa Akdemir, bilgi aldı. Akdemir, yaz aylarında turizme de hizmet eden yolun konforlu ulaşımla tanışacağını kaydetti.

-

Özel çocuklardan özel üretim

Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Rehabilitasyon Merkezinin özel bireyleri, üretim yaptıkları özel sektör firmalarının yüzünü güldürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi, özel bireylerin üretime katkı sağlaması ve meslek sahibi olması amacıyla özel sektörle işbirliği yapıyor. Rehabilitasyon Merkezi, bu kapsamda geçtiğimiz yıl Enelsa Endüstriyel Elektronik şirketi ve Pollet Water Su Arıtma cihazları şirketi ile engelli öğrencilerin ekonomik değer üretebilmesi ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla protokol yapmıştı.

Projeyle bu firmaların çeşitli ekipmanların tasnif ve paketleme işini özel öğrenciler yapıyor. Özel öğrenciler, Enelsa firmasına ayda 5 bin metre hortum takımı ve Pollet Water Su Arıtma firmasına da ayda 30 bin ürün teslim edebiliyor.

Öğrencilerin özgüvenlerinin arttığını ve motor becerilerinin geliştiğini ifade eden Antalya Büyükşehir Özel Eğitim Okulu Atölye Koordinatörü Veysel Burak Hancı, "Hem onlara bir iş imkanı oluşturuyoruz, hem de kendilerine olan güvenleri arttıyor. Sosyalleşiyorlar, her şeyden önemlisi paylaşmayı öğreniyorlar." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement