Antalya Demre'ye Havalimanı İçin Yer Aranıyor - Son Dakika
Güncel

Antalya Demre'ye Havalimanı İçin Yer Aranıyor

Antalya Demre\'ye Havalimanı İçin Yer Aranıyor

Demre İlçesi'nde incelemelerde bulunan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Demre'ye havalimanı yapılmasının planlandığını, bunun için uygun bir alan arandığını söyledi.

10.01.2014 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demre İlçesi'nde incelemelerde bulunan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Demre'ye havalimanı yapılmasının planlandığını, bunun için uygun bir alan arandığını söyledi.

ANTALYA Valisi Sebahattin Öztürk, Demre İlçesi'ni ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi aldı, incelemelerde bulundu. Vali Öztürk, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Demre Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Erdoğan, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Emniyet Müdürü Soner Yalım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, daire amirleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Vali Öztürk'e ziyaretinden Antalya Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Ulaştırma Bölge Müdürü İlker Çelik, Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, Anıtlar Kurulu Müdürü Melike Gül, bazı bölge müdür yardımcıları da eşlik etti.

KAYMAKAM BRİFİNG VERDİ

İlk olarak Kaymakam Karaman'ı makamında ziyaret eden Vali Öztürk, ilçedeki çalışmalar hakkında brifing aldı, sorunları dinledi. Kurum amirlerinin de hazır bulunduğu ziyarette Kaymakam Karaman, ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısını, sorunlarını anlattı. İlçenin en önemli sorunlarının sera atıkları, meslek yüksek okulu, turizm danışma bürosu eksikliği ve köylerin sulama suyu sorunları olarak sıralayan Kaymakam Karaman, çözümü konusunda yardım beklediklerini söyledi.

HAVALİMANI YAPILACAK

26 Kasım 2013'te yaşanan dolu felaketinden dolayı Demrelilere geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Öztürk, butik bir ilçe olan Demre'nin Türkiye ve Antalya geliştikçe büyüyeceğini söyledi. Antalya bölgesindeki turizm alanlarının ikinci halkasının Demre olacağına işaret eden Vali Öztürk, Bu bölgenin bir havalimanı sorunu var. Uygun bir yer bulunması halinde bölgeye havalimanı yapılması planlanıyor. Bununla birlikte turizm canlanacaktır. Ama, turizm canlansa bile siz tarımdan vazgeçmeyin. Bölgenin çok önemli stratejik bir tarım arazisi var. Arazinin hoyratça kullanılmasına izin vermeyin dedi.

YURT TEMELİ ATTI, BÖLGEYİ GEZDİ

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Vali Öztürk, 200 kişilik orta öğretim öğrenci yurdunun temel atma törenine katıldı. Noel Baba Müzesi ve Myra Antik Kenti'ni de ziyaret eden Vali Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ve Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel'den antik kentler hakkında bilgi aldı. Yapımı devam eden yat limanı ve Likya Müzesi inşaatında da incelemelerde bulunan Vali Öztürk, ardından Kekova turuna çıktı. Simena Antik Kenti, Batık Kent, Tersane Koyu ve Üçağız Köyü'nde inceleme yapan Vali Öztürk ve beraberindekiler daha sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Demre'ye Havalimanı İçin Yer Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement