Antalya-Konya karayolunda tırlara uygulanan geçiş yasağı sona erdi - Son Dakika
3.Sayfa

Antalya-Konya karayolunda tırlara uygulanan geçiş yasağı sona erdi

Antalya-Konya karayolunda tırlara uygulanan geçiş yasağı sona erdi Sabah saatlerinde etkisini yitiren kar yağışı, yeniden etkisini göstermeye başladı İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan en önemli yol olan Antalya-Konya karayolunda kar yağışının etkili olması nedeniyle dinlenme...

11.01.2022 18:16  Güncelleme: 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya- Konya karayolunda tırlara uygulanan geçiş yasağı sona erdi

Sabah saatlerinde etkisini yitiren kar yağışı, yeniden etkisini göstermeye başladı

ANTALYA - İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan en önemli yol olan Antalya-Konya karayolunda kar yağışının etkili olması nedeniyle dinlenme tesislerine yönlendirilen tırlara sabah saatlerinde geçiş izni verildi. Karayolları ekipleri yol kenarında yığılan karların ise genişletme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki- Seydişehir karayolu üzerinde bulunan bin 825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde cumartesi gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla yağan kar dün akşam saatlerinde yeniden başladı. Akseki'nin Yarpuz mahallesinden itibaren saat 20.00 sıralarında başlayan kar yağışı etkili oluyor. Bölgede kar kalınlığı yer yer 30-40 santimetreye ulaşırken, tedbir amaçlı tırların geçişine izin verilmemişti.

Tipi nedeniyle görüş mesafesi yer yer bir metreye kadar düştü. Bazı araçlar yollarda kaldı. Bölgede kar kalınlığı Alacabel'in zirvesinde yer yer 50 santimetreye ulaşırken, tedbir amaçlı tırların geçişine izin verilmeyerek Akseki Bölge Trafik ekipleri tarafından dinlenme tesislerine yönlendirilmişti. Karayolları Alacabel ekipleri çok sayıda iş makinaları ile kar kürüme ve tuzlama çalışması yaparak yolun açık tutulmasını sağladı.

Kar yağışı halen devam ederken Karayolları ve Akseki bölge trafik ekipleri akşam saatlerinde yeniden kar yağışının başlayabileceğini ve bu yolu kullanacak olan sürücülerin yanlarında mutlaka zincir bulundurmalarını istedi.

Antalya-Konya karayolunda tırlara uygulanan geçiş yasağı sona erdi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Antalya-Konya karayolunda tırlara uygulanan geçiş yasağı sona erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement