Apple, Los Angeles'a 160 Bin Adet 'Yüz Kalkanı' Teslim Etti - Son Dakika
Teknoloji

Apple, Los Angeles'a 160 Bin Adet 'Yüz Kalkanı' Teslim Etti

Apple, Los Angeles\'a 160 Bin Adet \'Yüz Kalkanı\' Teslim Etti

Cuma günü Los Angeles limanından yapılan açıklamada, Apple tarafından tasarlanıp üretilen 160 bin adet yüz kalkanının (yüz siperliğinin), şirketin bağış programı kapsamında kendilerine teslim edildiği duyuruldu.

18.04.2020 12:54

Cuma günü Los Angeles limanından yapılan açıklamada, Apple tarafından tasarlanıp üretilen 160 bin adet yüz kalkanının (yüz siperliğinin), şirketin bağış programı kapsamında kendilerine teslim edildiği duyuruldu.

Apple'dan 'Yüz Kalkanı' Desteği

COVID-19 ile mücadele eden organizasyonlara yardım etme çabalarının bir parçası olarak Nisan ayında Apple, şirket genelinde yeni bir program başlatarak, coronavirüs ile en ön saflarda mücadele eden sağlık personelleri için yüz kalkanları tasarlamaya ve üretmeye başlamıştı.

Bu program kapsamında üretilen 160 bin adet yüz kalkanı, kişisel koruyucu ekipman tedariği yaparak bunları ihtiyaç duyan kurumlara ileten Logistics Victory Los Angeles'a teslim edildi. Los Angeles Limanı baş yöneticisi Gene Seroka, "Los Angeles, COVID-19 salgınıyla ön cephede mücadelede eden sağlık çalışanları için kritik öneme sahip yüz kalkanlarını cömert bir şekilde bağışladığı için Apple'a teşekkür ediyor." diye konuştu.

Apple Nisan ayının ikinci haftasının sonuna kadar en az bir milyon adet maske sevkiyatı yapma planı çerçevesinde, ilk olarak yüz kalkanlarını Nisan ayının başlarında Santa Clara Vadisi'ndeki hastanelere dağıtmaya başlamıştı.

Apple is dedicated to supporting the worldwide response to COVID-19. We've now sourced over 20M masks through our supply chain. Our design, engineering, operations and packaging teams are also working with suppliers to design, produce and ship face shields for medical workers. pic.twitter.com/3xRqNgMThX

Tim Cook (@tim_cook) April 5, 2020

Tim Cook'tan 'Yüz Kalkanı' Paylaşımı

5 Nisan'da Twitter'da bir video paylaşan Apple CEO'su Tim Cook da, "Bunlar düz şekilde paketlenebiliyor ve her kutuda 100 adet bulunuyor. Her bir yüz kalkanı 2 dakikadan kısa sürede üretildi ve tamamen ayarlanabilir bir yapıya sahip. Bunları, malzemeleri tedarik ettikten sonra ABD ve Çin'de üretiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Apple Face Shields adlı bu yüz kalkanları, sağlık çalışanları için montaj, kullanım ve temizlik talimatlarını içeren özel bir destek sayfasına da sahip.

Kaynak: Tamindir

Son Dakika Teknoloji Apple, Los Angeles'a 160 Bin Adet 'Yüz Kalkanı' Teslim Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement