Araç Sahipleri Çerkezköy'de Durum Değerlendirmesi Yaptı - Son Dakika
Yerel

Araç Sahipleri Çerkezköy'de Durum Değerlendirmesi Yaptı

Araç Sahipleri Çerkezköy\'de Durum Değerlendirmesi Yaptı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi, üyeleri ile bir araya gelerek, kuruldukları günden bu yana geçen 3,5 aylık süreyi değerlendirdi.

21.01.2014 09:29

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi, üyeleri ile bir araya gelerek, kuruldukları günden bu yana geçen 3,5 aylık süreyi değerlendirdi.

Konuyla ilgili konuşan Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeli, "3,5 aydır Çerkezköy Kaymakamlığı, Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ile yaptığımız çalışmaların meyvelerini toplamaya başladık. Üyelerimizin en büyük sıkıntısı olan korsan taşımacılığın önüne geçmek adına Trafik ve Zabıta ekiplerinin 'Yol Belgesi' denetlemeleri hız kazandı" dedi.

Korsan taşımacılık yapan araçlara karşı yürütülen bu tarz çalışmaların, sonuç alınıncaya kadar devam edeceğini ifade eden Başkan Fikret Tanyeli, "Bütün araç sahibi arkadaşlarımızın içi rahat olsun. Onlara huzurlu bir çalışma ortamı sağlayıncaya kadar bu faaliyetlerimize devam edeceğiz" ifadelerini kaydetti. Dernek üye sayısının 150'ye yaklaştığını söyleyen Tanyeli, "Şoför arkadaşlarımız bu çalışmalarımızı gördükçe derneğimize üye olmaya geliyor ve üye sayımız her geçen gün daha da artıyor" diye konuştu.

"60'TAN FAZLA KORSAN ARAÇ TESPİT EDİLDİ"

Mücadelelerinin, Çerkezköy'de korsan araç faaliyetini nihayete erdirene kadar devam edeceğine dikkat çeken Fikret Tanyeli, "Korsan'a karşı verdiğimiz mücadelede neticeye ulaştıktan sonraki amacımız ise şoför esnafına daha fazla para kazandıracak çalışmalar içine gireceğiz" dedi. Bugüne kadar yapılan denetlemelerde tespit edilen korsan araç sayısının 60'tan fazla olduğunu kaydeden Tanyeli, tespit edilen araçların 2 ay süre ile bağlandığını ve araç sahiplerine 2 bin TL'den fazla para cezası kesildiğini sözlerine ekledi.

Tanyeli, "Denetlemelerde Yol Belgesi olmadığı tespit edilen ve 2 aylık araç bağlama ve para cezasına çarptırılan araçların, 2 aylık süre sonunda tekrar korsan taşımacılık yaptıkları tespit edilirse, bu kez araçları trafikten men edilecek. Bu uygulamalar devam ettiği sürece, Çerkezköy'de korsan taşımacılık diye bir şey kalmayacak" dedi. Hiç kimsenin kanunların üstünde olmadığını ifade eden Fikret Tanyeli, herkesi kanunlara karşı saygılı davranmaya davet etti.

Yapılan değerlendirmenin ardından konuşan Dernek Yönetim Kurulu üyelerinden Nihat Yıldız, S plaka ve J plaka sahiplerine seslenerek, "Biz Çerkezköy'de huzurlu bir çalışma ortamı istiyorsak, önce birbirimize saygı göstereceğiz. Bu kapsamda herkesin kendi ekmeğine sahip çıkması gerekiyor. Çerkezköy'deki servis şirketleri, kendi araçlarına sahip çıkmalıdır. Kimse korsan araç çalıştırmasın. Yoksa biz kontak kapatırız. Biz kontak kapatırsak birçok kişi mağdur olur" diye konuştu.

Derneğin kurucu üyelerinden Nazif Usta ise Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin en büyük sorunlarından birinin de finans konusu olduğunu ifade etti. Usta, "Derneğimizin üye aidatlarından başka bir geliri yok. Derneğe aldığımız bilgisayarın parasını hala ödeyemedik. Derneğin, elektrik, su ve kira gibi giderleri maalesef şuan yönetimdeki arkadaşlarımızın omuzuna binmiş durumda. Bu anlamda tüm üyelerin derneğe sahip çıkması gerekiyor. Sesimizin daha gür çıkması için önce kendi ayaklarımızın üstünde durmayı başarmamız gerekiyor" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Araç Sahipleri Çerkezköy'de Durum Değerlendirmesi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement