Arakanlı Müslümanlar İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Arakanlı Müslümanlar İçin Yardım Kampanyası

Kırşehir Valiliği, Arakanlı Müslümanlar için nakdi yardım kampanyası başlattı.

27.09.2017 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Valiliği, Arakanlı Müslümanlar için nakdi yardım kampanyası başlattı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Ahiler diyarı Kırşehir'de "Arakanlı Müslümanlara Yardım Kampanyası" adı ile başlatılan kampanya, ekim ayı sonuna kadar devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Necati Şentürk, korku ve gözyaşları içinde yurtlarından olan, eşlerinden, çocuklarından ayrı düşen, camileri, evleri yıkılan ve işkencelere maruz kalan Arakanlı Müslümanlara yardım etmenin tarihi bir görev olduğunu ifade etti.

Tüm dünyanın bu zulme sessiz kaldığını belirten Şentürk, kampanyaya Kırşehirliler'in gerekli desteği vereceğine inandığına belirterek, şunları kaydetti:

"Ahiler diyarı Kırşehir halkı her zaman olduğu gibi bu kampanyaya da duyarsız kalmayacaktır. Arakanlı Müslüman kardeşlerimize yardım etmek bizim tarihi, milli ve insani görevimizdir. Kırşehirliler her zaman mazlumların, mağdurların, yardıma muhtaçların yanında olmuştur. Eminim ki Arakan'da öldürülen, evleri yıkılan Müslüman kardeşlerimize yardımları esirgemeyecektir. Kırşehir'den daha önce Bayırbucak Türkmenlerine ve Halep'e tırlar dolusu yardım göndermiştik. Zorda kalan Müslüman kardeşlerimize yine en büyük yardımı yapacağımıza şüphem yoktur."

Şentürk, kampanya kapsamında Ziraat Bankası Kırşehir Merkez Şubesi'nde hesap açıldığını, kamu kurum ve kuruluşları çalışanları, vatandaşlar ve öğrencilerin gönüllü nakdi bağışlarını buradaki hesaba yatırabileceklerini aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arakanlı Müslümanlar İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement