'arap Baharı'ndan Avrupa'ya Sığınan Mülteciler Zor Durumda - Son Dakika
Güncel

'arap Baharı'ndan Avrupa'ya Sığınan Mülteciler Zor Durumda

\'arap Baharı\'ndan Avrupa\'ya Sığınan Mülteciler Zor Durumda

Avrupa'ya kaçak olarak girenlerin çok zor durumda kaldıkları, giriş yaptıkları ülkeye kaydolmaz ve kaçak yaşamaya devam etmeleri durumunda hiçbir haktan yararlanamadığı belirtildi.

09.01.2012 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa'ya kaçak olarak girenlerin çok zor durumda kaldıkları, giriş yaptıkları ülkeye kaydolmaz ve kaçak yaşamaya devam etmeleri durumunda hiçbir haktan yararlanamadığı belirtildi.

Geçen yıl Tunus ve Libya'daki ayaklanmalardan sonra onbinlerce mülteci yeni bir hayat arayışı içinde Akdeniz'i geçip başta İtalya olmak üzere Avrupa ülkelerine sığındı. İtalya'nın güneyinde, Foggia kenti dışındaki gecekondularda 600'den fazla mülteci yaşadığını hatırlatan Voice of America, İtalya'nın ürettiği domatesin yüzde 35'i bu bölgede yetiştiğini bildirdi. 'Kızıl Altın Üçgen' olarak anılan bu bölgede her sonbahar çok sayıda göçmen işçi çalıştığını bildirdi.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nden Alvise Benelli, göçmenlerin soğuyan havada iyice zor durumda kaldıklarını anlatırken 'Sokaklarda buldukları şiltelerin üzerinde, yerlerde yatıyorlar. Şiltelerin içi böcek dolu, pis ve kokuşmuş' dedi. Ekonomik kriz nedeniyle bu yıl İtalya'nın kuzeyindeki fabrikaların çok sayıda çalışanını işten çıkardığı, böylece 2 bin göçmenin daha iş için güneye gittiği belirtildi.Bu arada kaçak göçmenleri sabahtan akşama kadar 45 dolar karşılığı çalıştırma riskini göze alan çiftçi sayısının giderek azaldığı vurgulandı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Mans Nyberg, 'Avrupa'ya kaçak olarak girenler çok zor durumda kalıyor. Her ülkenin kaçak göçmenlerle ilgili kendi yasaları var. Göçmenler giriş yaptıkları ülkeye kaydolmaz ve kaçak yaşamaya devam ederlerse hiçbir haktan yararlanamıyorlar' dedi. Yanlarında hiçbir yasal belge olmayan, çok az gelire sahip kaçaklar, ülkelerinden, hayal ve umutlarından çok uzaklarda, kapana kısılmış durumda yaşamak zorunda kaldığı vurgulandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'arap Baharı'ndan Avrupa'ya Sığınan Mülteciler Zor Durumda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement