'Araplar'ın Divası'ndan, Mardin'de Unutulmaz Konser - Son Dakika
Güncel

'Araplar'ın Divası'ndan, Mardin'de Unutulmaz Konser

\'Araplar\'ın Divası\'ndan, Mardin\'de Unutulmaz Konser

Dünyaca ünlü Lübnanlı sanatçı Ghada Schebir, Mardin'de Artuklu Üniversitesi Geleneksel 2'nci Bahar Etkinlikleri kapsamında konser verdi.

04.06.2012 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü Lübnanlı sanatçı Ghada Schebir, Mardin'de Artuklu Üniversitesi Geleneksel 2'nci Bahar Etkinlikleri kapsamında konser verdi. Schebir, Arapça, Türkçe ve Süryanice şarkılar söylerker, 'Üsküdar'a giderken' şarkısını salondaki konuklar da eşlik etti.

Klasik Arap Sanat Müziği sanatçısı Ghada Schebir, Mardin Artuklu Üniversitesi Vali Mehmet Kılıçlar Salonu'nda dün gece konser verdi. 750 kişilik salon tamamen dolarken, Mardinli müzikseverler unutamayacakları bir gece yaşadı.

Schebir, Endülüs, klasik Arap ve Süryani müziklerinden oluşan zengin şarkı repertuarıyla sanatseverlere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Lübnanlı sanatçıyı dinlemek için yurdun farklı kesimlerinden gelen yerli ve yabancı konukların yanı sıra, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, sivil toplum örgütü temsilcileri de konseri izledi.

Klasik Arap Müziği'nin önde gelen isimlerinden biri kabul edilen Lübnanlı ses sanatçısı Schebir'in konserinde çeşitli makam ve usullerde Arapça, Türkçe ve Süryanice söylediği şarkılar salonda coşkulu alkışlarla karşılandı.

Konser arasında yaptığı konuşmada, Mardin'i, "Uzakta kalmış bir masal şehri" olarak hayal ettiğini ifade eden Ghada Schebir, "Bu kadim şehri ziyaret etmeyi hep istemişimdir. Güzelliklerin zihinlerde şiirsel bir tat bıraktığı Mardin'de bulunmakla rüyamı gerçekleştirdiğim için inanılmaz mutluyum" dedi.

Schebir, Mardinliler'le bu sanatsal buluşmayı sağlamak için Artuklu Üniversitesi'nin kendisine her türlü desteği verdiğini belirterek, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ve Üniversite Genel Sekreteri Şahin Arpağ'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Mardinli müzikseverlerin ilgiyle izlediği ve sanatçıyla resim çektirmek için sıraya girdiği gecenin sonunda konuklara katılımları için teşekkür eden Rektör Omay, Lübnanlı sanatçı Ghada Schebir'e günün anısına bir çiçek ve teşekkür plaketi takdim etti. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Araplar'ın Divası'ndan, Mardin'de Unutulmaz Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement