Arazilerinden Geçen Yolu Tırlarla Trafiğe Kapattılar - Son Dakika
Güncel

Arazilerinden Geçen Yolu Tırlarla Trafiğe Kapattılar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yoldan genel görüntü Kadastro Müdürlüğü ekiplerinin arazinin sınırlarını belirlemesi Yolun ve kavşağın tırlarla kapatılması Avukat Mehmet Çavdar ile röportaj Arazinin sahiplerinden Nevzat Alptekin ile röportaj Arazilerinden geçen yolu tırlarla trafiğe kapattılar Burdur'da iki kardeş, yaklaşık 15 dönümlük arazilerinden yolun geçtiğini iddia ederek ana yolu ve kavşağı tırlarla trafiğe kapattı Kardeşlerin avukatı Çavdar: "Belediyeye ve emniyete gerekli bilgileri verdik.

10.03.2016 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yoldan genel görüntü

Kadastro Müdürlüğü ekiplerinin arazinin sınırlarını belirlemesi

Yolun ve kavşağın tırlarla kapatılması

Avukat Mehmet Çavdar ile röportaj

Arazinin sahiplerinden Nevzat Alptekin ile röportaj Arazilerinden geçen yolu tırlarla trafiğe kapattılar

Burdur'da iki kardeş, yaklaşık 15 dönümlük arazilerinden yolun geçtiğini iddia ederek ana yolu ve kavşağı tırlarla trafiğe kapattı

Kardeşlerin avukatı Çavdar:

"Belediyeye ve emniyete gerekli bilgileri verdik. Belediye yasal işlem yapana kadar yolu kapatmayı düşünüyoruz"

Burdur'da iki kardeş, yaklaşık 15 dönümlük arazilerinden geçen ana yolu ve kavşağı, tırlarla trafiğe kapattı.

Nevzat ve İsmail Alptekin kardeşler, avukatları Mehmet Çavdar aracılığıyla Burdur Tapu Kadastro Müdürlüğüne başvurarak Aydınlıkevler Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi'ndeki yaklaşık 15 dönümlük arazilerinin sınırlarını belirledi.

Sınırların belirlenmesinin ardından çift şerit ana yolu ve bir kavşağı 4 tırla kapatan Alptekin kardeşler, bazı noktalara da şerit çekti.

Avukat Çavdar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ana ortağı 5 kişi olan arazinin 1982 yılından beri yol olarak kullanılmasına rağmen istimlak işlemi yapılmadığını ve hak sahiplerine hiçbir ücret ödenmediğini söyledi.

Konuyla ilgili girişimlerde bulunduklarını ancak belediyeden herhangi bir yasal işlem yapılmadığı için yolu trafiğe kapatmak zorunda kaldıklarını anlatan Çavdar, "Belediyeye ve emniyete gerekli bilgileri verdik. Belediye yasal işlem yapana kadar yolu kapatmayı düşünüyoruz. Burada vatandaşın arazisini istimlak etmesi gereken, onları pazarlığa davet etmesi gereken belediyedir" dedi.

Çavdar, belediyenin konuya olumlu yaklaşması durumunda vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye atmamak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Arazinin ortaklarından Nevzat Alptekin de belediyenin arazilerini çok uzun yıllardır kullandığını ve kendilerine herhangi bir ücret ödemediğini kaydetti.

Belediyeye bir çok kez müracaat etmelerine rağmen bir yanıt alamadıklarını savunan Alptekin, arazilerinin istimlak edilmesini istediklerini ifade etti.

Bu arada Burdur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile zabıta ekipleri de bölgede inceleme yaptı. Yolun tırlarla kapatılması nedeniyle trafikte aksama yaşandı.

Burdur Belediyesi'nin konuyla ilgili yasal süreç başlattığı ve gerekli açıklamanın bu sürecin ardından yapılacağı bildirildi.

Arazilerinden Geçen Yolu Tırlarla Trafiğe Kapattılar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arazilerinden Geçen Yolu Tırlarla Trafiğe Kapattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement