Arif Sezer Eczacılar Günü'nü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Arif Sezer Eczacılar Günü'nü Kutladı

Arif Sezer Eczacılar Günü\'nü Kutladı

"Hastaların ilaçlarını marketlerde satmaya çalışan bir zihniyet ile karşı karşıyayız" dedi.

14.05.2013 17:42

Eski Orman bakanlarından, CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı Arif Sezer,

"Hastaların ilaçlarını marketlerde satmaya çalışan bir zihniyet ile karşı karşıyayız" dedi.

Sezer Adana Eczacılar Odası'na giderek Eczacılar Günü dolayısıyla düzenlene kutlama etkinliklerine katıldı.

Adana Eczacılar Odası Başkanı Ersun Özkan, Türkiye'de eczacılığın sıkıntılı günler geçirdiğini söyledi. Özkan, "Sağlıkta dönüşüm olguları, gelinen noktada da sağlık giderlerini arttırmış, SGK'da bu giderleri aşağıya çekebilmek için çeşitli uygulamaları hayata geçirmiştir. Bu gün çoğunlukla ileri tüketim teknolojisi gerektiren ve bazı hastalıkların teravisinde olmazsa olmaz durumda olan ilaçlar maalesef ülkemizde özel izinle TEB tarafından getirtilerek hastalara ulaştırılmaya çalışılmaktadır" dedi.

Uygulanan sağlıkta dönüşüm olgusunun sağlık giderlerini arttırdığını belirten Özkan, kamu kurum ıskontosu uygulamalarının bazı ilaçlara ulaşılmasının önünde engel olduğunu söyledi.

Eczanelerde hastalarla karşı karşıya geldiklerini belirten Özkan, şöyle devam etti:

"Mevzuat uygulamaları, ilaç ile hastanın arasına çeşitli adlar altında paranın girmesi, eczacıların içinde bulunduğu ekonomik darboğaz, yeni açılan eczacılık fakültelerinin mezunlarına serbest eczane açmaktan başka şans tanınmaması, ilaç şirketlerinin umursamaz ve duyarsız tutumları, ilaç fiyatları baskılanmaya çalışılırken eczacının emeğine el konulması gibi sorunları sürekli olarak yaşıyor ve artık bu sorunlarımızın son bulması gerektiğini kamuoyuyla bir kez daha paylaşıyoruz."

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Arif Sezer de konuyla ilgili açıklamasında, "İktidarın sağlık sektöründeki oyunlarının eczacıları olduğu kadar vatandaşları da zor durumda bıraktığını belirterek, "Hastaların ilaçlarını marketlerde satmaya çalışan bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Bu sistem sosyal devlet anlayışını yok etmiştir" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arif Sezer Eczacılar Günü'nü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement