Arjantinli Firmalar Türk Ortak Arıyor - Son Dakika
Güncel

Arjantinli Firmalar Türk Ortak Arıyor

Arjantinli Firmalar Türk Ortak Arıyor

35 Kişilik Heyet İle Türkiye'ye Gelen Arjantinli İşadamları Gıdadan Tekstile Kadar Birçok Sektörde Türk Şirketler İle Ortaklık Kurarak Türkiye Pazarına Girmeyi Hedefliyor.

20.01.2011 14:13  Güncelleme: 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İkili iş görüşmeleri için 35 kişilik heyet ile Türkiye'ye gelen Arjantinli işadamları gıdadan tekstile kadar birçok sektörde Türk şirketler ile ortaklık kurarak Türkiye pazarına girmeyi hedefliyor.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Arjantin Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle "Türkiye-Arjantin Ticaret ve Yatırım Heyeti" ikili iş görüşmeleri organizasyonu düzenledi. Arjantin'den gelen 35 kişilik işadamı heyeti ile 140 kişilik Türk işadamı heyetinin ikili iş görüşmelerde bulunduğu toplantıda, Arjantinli işadamları Türk firmaları ile ortaklık yapmayı planlıyor. 40 milyonluk nüfusu ve 350 milyar dolarlık GSMH'si ile Güney Amerika'nın önemli ülkelerden biri olan Arjantin'in 70 milyar dolarlık ihracatına karşılık 57 milyar dolarlık ithalatı bulunuyor.

Patagonya'dan parfüm esansı satacak

Patagonya şehrinde yetiştirilen özel bir ağaç türünden kozmetik ürünlerinden kullanılan saf yağ ürettiklerini belirten Heirbas Patagonicas firmasının ortağı Sergio Sepiurka, "Üretimimizi sadece Patagonya'da yetişen bir ağaçtan elde ediyoruz. Ürettiğimiz saf yağ, parfüm, esans ve aroma terapi ürünlerinin ham maddesidir.

Türkiye kozmetik alanında ilgimizi çeken bir ülke… Güçlü firmalarımız var. Biz parfüm ve kozmetik endüstrisi alanında faaliyet gösteren Türk firmalarla ortaklık kurmak istiyoruz" dedi. Sadece bir kilo esans için 400 kilo saf yağa ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Sergio Sepiurka, 10 yıllık bir firma olduklarını ve Türkiye'ye ilk kez geldiklerini belirtti.

Avrupa'ya Türkiye'den açılacak

Arjantin'de el yapımı çocuk giysisi üretimi gerçekleştiren ve firması ile aynı ismi taşıyan markası ile faaliyet gösteren Hayde Romero de Türkiye'de ortaklık arayışında. Ürünlerini Türkiye üzerinden Karadeniz ve Ortadoğu'ya pazarlamayı hedeflediklerini söyleyen Hayde Romero, 1982 yılından bu yana faaliyette olduklarını ve doğal kumaş ürünler ile 0 – 4 yaş arası çocuklar için el yapımı giysi ürettiklerini belirtti.

Hayde Romero, " Latin Amerika'da Bolivya ve Katar'da Doha'ya ürünlerimizi satıyoruz. Ayda 300 civarı giysi üretiyoruz. Ancak hedefimiz bu rakamı kısa süre içerisinde bin adede çıkarmak. Bizim için önemli olan az ancak kaliteli üretim gerçekleştirmek. Avrupa'ya ihracatımız yok. Türkiye pazarına girerek Avrupa ülkelerine açılmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Türkiye Karadeniz'e açılan kapı niteliğinde

Arjantin Tavukçular Odası Başkanı Roberto J. Domenech ise, Türkiye'de beyaz et sektörüne ilişkin araştırma yaparak, bu alanda faaliyet gösteren Türk firmaları ile Arjantinli firmaları buluşturacak. Roberto J. Domenech, "Türk firmalarını tanımak için buradayız. Türkiye ile Arjantin'in ticari ilişkilerinde soya, mısır ve arpa ürünlerinin önemi büyük. Aynı şekilde bu ürünler tavuğun beslenmesi için de kullanılıyor.

Arjantin'de 38 tavuk ürünleri firması faaliyet gösteriyor. Bu firmalar toplamda 1 milyon 700 bin ton tavuk ürünü üretiyor. Buna karşılık 60 ülkeye 350 bin tonluk ihracat yapıyoruz. Henüz Türkiye pazarında yokuz. Ancak Türkiye özellikle Karadeniz'in giriş kapısı niteliğinde. Bu nedenle Türkiye pazarına girmek ve Türk şirketleri ile ortaklık kurmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Arjantinli Firmalar Türk Ortak Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement