Artvin Valisi Ömer Doğanay Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Artvin Valisi Ömer Doğanay Açıklaması

Artvin Valisi Ömer Doğanay Açıklaması

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin'e 2018 yılı yatırımları için tahsis edilen 1,1 milyar liralık ödeneğin 524 milyon lirasının dönem sonu itibari ile harcandığını söyledi.

25.07.2018 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin'e 2018 yılı yatırımları için tahsis edilen 1,1 milyar liralık ödeneğin 524 milyon lirasının dönem sonu itibari ile harcandığını söyledi.

Doğanay, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu 2018 Yılı 3. Dönem Toplantısında yaptığı konuşmada, kentte dönem itibarıyla 187 projenin uygulandığını belirtti.

Bu projelerin yıllara sari toplam bedelinin 10,7 milyar lira olduğunu vurgulayan Doğanay, 2018 yılı yatırımları için tahsis edilen 1,1 milyar liralık ödeneğin 524 milyon lirasının dönem sonu itibarıyla harcandığına dikkati çekti.

Doğanay, KÖYDES projelerinin aralıksız devam ettiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"2005-2018 yılları arasında ilimizde toplam 301 milyon liralık ödenek tahsis edilmiştir. Bu projeler kapsamında bugüne kadar köylerimizin başta yol ve içme suyu olmak üzere çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik 2 bin 750 proje uygulamaya alınarak tamamlanmıştır. Ayrıca 2018 yılı için ilimize tahsis edilen toplam 47,3 milyon liralık ödenekle köylerimizin ihtiyacı olan altyapı hizmetlerinin ifasına yönelik çalışmalar yıl içerisinde etkin ve verimli şekilde yürütülmeye devam edilmektedir."

Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ise Artvin'de Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2 milyar 582 milyon lira tutarında 14 proje yürütüldüğünü söyledi.

Cankurtaran Tüneli Projesi'nin de önemli projelerden biri olduğunu belirten Bayramçavuş, tünelin Hopa kısmında köprü-kavşak entegrasyon çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Bayramçavuş, yapımı devam eden Yusufeli Barajı bölgesinde de çalışmaların aralıksız sürdüğünü aktardı.

Bayramçavuş, Artvin-Ardanuç- Şavşat Varyant karaoluna alternatif olarak, yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda tünelle geçişin sağlanacağı yeni kara yolu yapımı için de proje çalışması yapıldığını sözlerine ekledi.

DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak, yürüttükleri en önemli projenin Yusufeli Barajı inşaatı olduğunu söyledi.

Baraj inşaatındaki çalışmaların aralıksız ve sorunsuz şekilde devam ettiğine dikkati çeken Tokalak, şu değerlendirmede bulundu:

"Barajda temele ulaştık, gövde kazı çalışmaları tamamlandı. Geçen hafta itibarıyla gövde betonu dökümüne başlandı. Barajımız yükselmeye devam ediyor. Santral işleri de baraj inşaat çalışmasına paralel devam etmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Artvin Valisi Ömer Doğanay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement