Aşık Veysel, Ölümünün 40. Yılında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Aşık Veysel, Ölümünün 40. Yılında Anıldı

Aşık Veysel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği etkinlikle anıldı.

22.03.2013 12:29  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 40. yılında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği etkinlikle anıldı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Kabasakal, Eski Milli Sporcu ve Boks Federasyonu Başkan Vekili Hüseyin Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte, Aşık Veysel'in türküleri seslendirilirken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları öğrencilerinin tarafından Aşık Veysel'in şiirlerinden derlenen tiyatro oyunu sahnelendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, yaptığı konuşmada, Aşık Veysel'in Anadolu'nun sesi olduğunu belirterek, Veysel'in gönül gözüyle gördüğünü, aşk ilhamıyla barış, sevgi ve kardeşlik sözlerini yüreklere serptiğini söyledi.

Veysel'in sesinin Anadolu'nun ve dünyanın en güzel sesi olduğunu dile getiren Büyükakın, "Veysel'in sevgi, barış ve kardeşliği anlatan sesi tekrar yükselecek ve biz her zaman Aşık Veysel'i rahmetle anacağız" dedi.

-"Görmeyen gözlerine rağmen dünyayı gören ve anlayan tek kişiydi"-

Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Kabasakal ise Aşık Veysel'in bütün insani değerlerinin mayasını Sivas'tan aldığını anlatarak,

"Fakat görmeyen gözlerine rağmen dünyayı gören ve anlayan tek kişiydi. Ülkemizde

'Aşık Veysel Düşüncesi' hakim olsaydı, kimse ölmez, savaş, din, dil, ırk ayrımı olmazdı" diye konuştu.

Aşık Veysel'in yakın arkadaşlarından Hüseyin Yıldırım, birlikte yaşadıkları anılarını anlatarak, şunları bildirdi:

"Veysel spor mağazama gelerek her gittiği köy için bayrak isterdi. Her istediğinde büyük bayrak veriyordum. Bir keresinde pakete küçük bayrak koydum. Veysel, 'bu bayraklar ufak mı' diye sordu. Cevap vermedim. Bende onunla sohbet ederken bayrakları değiştirdim. Tam gidecekken bayrakları eline alınca büyüklerle değiştirmişsin 'sen beni kör mü sandın' demişti. Bana güzel anılar yaşatan değerli dostum Aşık Veysel'i rahmet ve minnetle anıyorum."

Konuşmaların ardından sahne alan sanatçı Mustafa Özarslan, Aşık Veysel'in türkülerinin seslendirdi. - KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aşık Veysel, Ölümünün 40. Yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement