Atatürk, Ölümümün 77.yıl Dönümünde Malatya"Da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Atatürk, Ölümümün 77.yıl Dönümünde Malatya"Da Anıldı

Atatürk, Ölümümün 77.yıl Dönümünde Malatya"Da Anıldı

Atatürk ölümünün 77.yıl dönümünde Malatya’da düzenlenen etkinlikler anıldı.

10.11.2015 14:07

Atatürk ölümünün 77.yıl dönümünde Malatya'da düzenlenen etkinlikler anıldı. Anpa Programına 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'de katıldı.

Malatya'da ilk anma töreni Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Orduevi önündeki Atatürk Anıtı önündeki törene, Vali Süleyman kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, Belediye Başkanı Ahmet çakır, adli, askeri ve mülki idare amirleri ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar. Buradaki tören çelenk sunumu, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Vali Süleyman Kamçı'nın anıt şeref defterini imzaladı. Törene katılan protokol üyeleri ve diğer katılımcılar Atatürk Evi'ni ziyaret ederek gezdi. Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda devam eden ikinci tören 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti"de katıldı. Program Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin 10. Yıl Marşını okumasıyla başladı. Programda, Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi Tarih Öğretmeni Mustafa Fırat tarafında, "Atatürk'ün son günleri konulu bir panel verdi. Fırat, "1881"de doğan Mustafa Kemal, 57 yıllık kısa sayılabilecek yaşamına öyle büyük işler sığdırdı ki, yalnızca Türk milletini değil, bütün dünyayı kendisine hayran bırakmıştır" dedi.

Törende daha sonra 2. Ordu Komutanlığı'nda görevli Kurmay yüzbaşı Yener Çağlayan tarafında da Mustafa Kemal'in Askeri Kişiliği hakkında bilgi verdi. Çağlayan "Mustafa Kemal'in 11 yıl süren askeri eğitimi ve 14 yıl süren askerlik mesleğiyle birlikte 25 yıllık resmi hayatı olmuştur" ifadesini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk, Ölümümün 77.yıl Dönümünde Malatya'Da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement