Atölye I Pasaj'ın Genç Sanatçı Adayları Art Basel 2018'i Gezdi - Son Dakika
Güncel

Atölye I Pasaj'ın Genç Sanatçı Adayları Art Basel 2018'i Gezdi

Atölye I Pasaj\'ın Genç Sanatçı Adayları Art Basel 2018\'i Gezdi

İyilik İçin Sanat Derneği'nin hayata geçirdiği Atölye|Pasaj Projesi'nin ilk mezunlarından Cansu Kahraman, Elif Aydemir, Elif Yılmaz ve Hatitze Achmet, uluslararası sanat dünyasının bir numaralı buluşma merkezi sayılan Art Basel 2018'i ziyaret etti.

06.07.2018 14:44  Güncelleme: 14:43

İyilik İçin Sanat Derneği'nin hayata geçirdiği Atölye|Pasaj Projesi'nin ilk mezunlarından Cansu Kahraman, Elif Aydemir, Elif Yılmaz ve Hatitze Achmet, uluslararası sanat dünyasının bir numaralı buluşma merkezi sayılan Art Basel 2018'i ziyaret ederek, 35 ülkeden 290 ana galerinin bir araya geldiği, 4,000 sanatçının modern ve çağdaş eserlerinin sergilendiği sanat şölenini yerinde görme fırsatı buldular.

İyilik İçin Sanat Derneği'nin hayata geçirdiği Atölye|Pasaj Projesi'nin ilk mezunları, uluslararası sanat dünyasının bir numaralı buluşma merkezi sayılan ve bu yıl 14-17 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Art Basel 2018'i ziyaret etti.

Atölye|Pasaj'ın ilk mezunlarından Cansu Kahraman, Elif Aydemir, Elif Yılmaz ve Hatitze Achmet, 35 ülkeden 290 ana galerinin bir araya geldiği, 4,000 sanatçının modern ve çağdaş eserlerinin sergilendiği sanat şölenini yerinde görme fırsatı buldular.

SELİN BOZKURT: "ART BASEL, GENÇ SANATÇILARIMIZIN KARİYERLERİ İÇİN ÇOK VERİMLİ BİR DENEYİM OLDU"

İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt, Atölye|Pasaj projesini sadece eğitim ile sınırlı tutmadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bir yıl süren çalışma sonucunda genç sanatçı adaylarımız için öncelikle bir sergi düzenledik. Sanatçılarımız eserlerini 26 Mart - 26 Nisan 2018 tarihleri arasında Esentepe'deki GaleriDeniz'de sergiledi. Sergi sonrasında gerçekleştirmek üzere dünyadaki sanat ortamını yerinde görebilmeleri için yurtdışı bir program da oluşturmuştuk. Programa katılan genç sanatçılarımız, dünyadaki en önemli sanat fuarlarından Art Basel'i inceleme fırsatı elde ettiler. Biliyoruz ki, sanat kariyerleri için çok verimli bir deneyim oldu. Art Basel'in arkadaşlarımızın sanata bakış açılarını çok daha ileri götürdüğüne inanıyoruz."

"YENİ ÜYELERİN KATILIMI DAHA ÇOK GENÇ SANATÇI ADAYINA ULAŞMAK İÇİN BİZE GÜÇ KATACAKTIR"

Türkiye'de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmak, genç sanatçıların eğitimini desteklemek, uluslararası platformlarda Türkiye'nin sanatçılarıyla yer almasını sağlamak amacıyla kurulan İyilik İçin Sanat Derneği'nin faaliyetlerine aralıksız sürdürdüğünü anlatan Selin Bozkurt, şöyle devam etti:

"Hiçbir maddi menfaat beklentisi olmayan, sanata gönül vermiş kadınların öncülüğünde kurulan bir derneğiz. Sanatçıların desteklenmeleri çok önemli… Bir ülkenin çok sayıdauluslararası sanatçısı ve etkinliğinin olması o ülkenin yurtdışında kendi kültürü ile tanınmasına yol açıyor. Bu da, ülkenin imajını yüceltiyor. Bu konuda hepimize iş düşüyor. Faaliyetlerimizi ivmelendirerek sürdürebilmemiz için gerek kuruluşların, gerekse kişilerin desteklerini önemsiyoruz. Derneğimize yeni üyelerin katılımı daha çok ihtiyacı olan genç sanatçı adaylarına ulaşmak için bize güç katacaktır."

ATÖLYE|PASAJ PROJESİ

İyilik İçin Sanat Derneği'nin, imkanları kısıtlı genç ressam adaylarına okulda edindikleri pratiğin dışında hayat pratiğini denemeleri, sanat piyasasında yer edinmelerine ve tanınmalarına destek olmak amacıyla başlattığı Atölye|Pasaj Projesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun gençlerin katılımıyla 21 Kasım 2016'da başladı.

Atölye çalışmaları, projenin fikir sahiplerinden ve aynı zamanda Koordinatörü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi, Ressam Prof. Dr. Nedret Sekban ve Öğretim Görevlisi, Ressam Aslı Özok gözetiminde gerçekleştiriliyor.

Yaklaşık 1 yıl süren atölye çalışmalarını tamamlayan projenin ilk grup genç sanatçıları, eserlerini 26 Mart – 26 Nisan 2018 tarihleri arasında Esentepe'deki GaleriDeniz'de sergiledi. Atölye|Pasaj, yeni dönem çalışmalarına ise geçtiğimiz Mart ayı itibarıyla başladı.

"ANADOLU'DAN İZLENİMLER" SERGİSİ EYLÜL AYINDA AÇILIYOR

Öte yandan, İyilik İçin Sanat Derneği'nin, Anadolu'nun çeşitli şehirlerdeki güzel sanatlar fakültelerinde eğitimlerini sürdüren ve maddi olanakları kısıtlı, başarılı öğrenciler için başlattığı "Anadolu'dan İzlenimler" projesi farklı öğrencilerin katılımıyla bu yıl da sürüyor.

Proje kapsamında öğrenciler, geçtiğimiz yıl İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) düzenlediği 15. İstanbul Bienali ile 12. Contemporary İstanbul'u yerinde görmüş, ayrıca İstanbul'daki kültür, sanat ortamına ilişkin fikir edinme, sanat galerileriyle tanışma, sanatçılar ve sanatseverlerle sohbet etme imkanı bulmuşlardı.

Projeye katılan öğrenciler, ziyaretlerinin ardından edindikleri bilgi ve deneyimle aradan geçen süreçte eserlerini oluşturmaya çalışıyorlar. Bu eserler, projenin yıldönümü olan 17 Eylül - 17 Ekim 2018 tarihleri arasında yine "Anadolu'dan İzlenimler" adıyla düzenlenecek sergide sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Atölye I Pasaj'ın Genç Sanatçı Adayları Art Basel 2018'i Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement