Atso'dan Sigortacılık İçin Ayrı Bölüm Talebi - Son Dakika
Yerel

Atso'dan Sigortacılık İçin Ayrı Bölüm Talebi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 40. Grup (Sigortacılık) Meslek Komitesi, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki 2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü'nün 4 yıla çıkarılması ve bankacılığın ayrılması için çalışma başlattı.

10.05.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 40. Grup (Sigortacılık) Meslek Komitesi, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki 2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü'nün 4 yıla çıkarılması ve bankacılığın ayrılması için çalışma başlattı.

ATSO Başkanı Davut Çetin, Meclis Başkan Vekili Süleyman Özer ve Meclis Üyesi İlhan Kahraman, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi ziyaret etti.

Ziyarette sektörün talebini ileterek görüş alışverişinde bulunan Çetin, 2007 yılında ATSO'nun girişimi ve desteğiyle açılan bölümün bir süre sonra "bankacılık" ile birleştirildiğini anımsattı.

Çetin, iki yıllık sigortacılık eğitiminin yetersiz olduğunu belirterek, "Çocuklar ne sigortacı olabiliyor, ne de bankacı. Sigortacılık bölümünün bankacılıktan ayrılarak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi altında 4 yıllık ayrı bir bölüm olmasını istiyoruz" dedi.

Sigortacılık bölümünün bankacılıktan ayrılmasının ve 2'den 4 yıla çıkarılmasının sektöre yetişmiş eleman kazandırılması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Özer ise Sigorta Acenteleri Yönetmeliği gereği 4 yıllık sigortacılık bölümü mezunlarının, iş tecrübesine bakılmaksızın müdürlük yapma hakkı kazandığına dikkati çekti.

Rektör Kurtcephe de iş dünyası ve üniversite arasında iş birliğinin gelişmesi konusunda her türlü teklife olumlu batıklarını, ATSO'nun talebini ilgili fakülte ve bölüm yöneticileriyle değerlendireceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atso'dan Sigortacılık İçin Ayrı Bölüm Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement