Avcı'nın Taktik Sihri! - Son Dakika
Spor

Avcı'nın Taktik Sihri!

Avcı\'nın Taktik Sihri!

Akhisarspor deplasmanında kritik bir 3 puana uzanan Medipol Başakşehir’de Abdullah Avcı’nın bilhassa ikinci yarı yaptığı taktik hamleler büyük etki sağladı

04.04.2018 02:36

CELAL UMUT EREN
Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk şansını son ana kadar sürdürmek isteyen Medipol Başakşehir, Akhisarspor deplasmanında altın değerinde bir 3 puan kazandı.
Turuncu-lacivertliler bitime 7 hafta kala hem ilk 2 sırada kalmayı devam ettirdi hem de 1-0 geriden gelerek büyük bir moral motivasyon sağladı.Ancak bu galibiyette teknik direktör Abdullah Avcı'nın katkıları dikkat çekti. Tecrübeli teknik adam oyun hamleleriyle hem maçı takımının lehine çevirdi hem de oyunu döndürdü.
Topla oynama yükseldi
İkinci yarının başında takımı 1-0 gerideyken Manuel da Costa'yı çıkarıp İrfan Can Kahveci'yi oyuna süren Avcı bir anda oyun yapısını değiştirdi.
Mahmut Tekdemir'in geriye savunmaya çekilmesiyle topla oynayan oyuncusu sayısı çoğaldı. Bu sayede topla oynama oranı ikinci 45 dakikada bir anda yüzde 70 seviyesine çıktı. İrfan Can Kahveci, Emre Belözoğlu ve Arda Turan üçlüsüyle topu daha iyi kullanan, sahip olan ve yönlendiren 3 isim sahaya dizildi. 90 dakika genelinde de yüzde 69'a 31'lik topla oynama üstünlüğü de kuran İstanbul ekibi, rakibini zorladı.
Ayrıca Caiçara ve Clichy'nin yokluğunda Uğur Uçar ve Alparslan Erdem'i kullanan Abdullah Avcı, ikinci oyuncusunu hücuma yönelik değerlendirdi. İki yedek bek iki asistle galibiyet gollerini getirdi. Öte yandan skor 2-1'e geldikten sonra 10'a dakika arayla Napoleoni ve Bajic değişiklikleri takımın direncini artırdı.
]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Avcı'nın Taktik Sihri! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement