Avea "Liderler Okulu" Projesini Hayata Geçiriyor - Son Dakika
Güncel

Avea "Liderler Okulu" Projesini Hayata Geçiriyor

Avea, kurum içinde sürdürülebilir ve kolektif bir liderlik kültürü oluşturmak amacıyla Hay Grup Danışmanlık ve İstanbul Bilgi Üniversitesi iş birliğiyle "Liderler Okulu" projesini hayata geçiriyor.

19.11.2014 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avea, kurum içinde sürdürülebilir ve kolektif bir liderlik kültürü oluşturmak amacıyla Hay Grup Danışmanlık ve İstanbul Bilgi Üniversitesi iş birliğiyle "Liderler Okulu" projesini hayata geçiriyor.

Avea'dan yapılan açıklamaya göre, liderlik kültürünü, insan kaynağı verimliliğini sağlayan en etkin faktör olarak gören Avea, iki yıl önce uygulamaya geçirdiği "Liderlik Modeli"ni daha ileriye taşıyarak Liderler Okulu'na dönüştürüyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Hay Grup Danışmanlık iş birliğiyle kurulan Liderler Okulu, Avea yöneticilerini yeni liderlik kavramlarıyla tanıştırmak, onların bu konudaki bilgilerini arttırmak, kendilerini yeni beklentilere adapte etmelerini sağlamak ve kurum içinde sürdürülebilir, kolektif bir liderlik kültürü oluşturmayı hedefliyor.

Avea'da görev yapan müdür ve yönetmenlere yönelik "Meydan Okuyanlar", kıdemli müdürlere yönelik "Etki Yaratanlar" ve CEO ile üst düzey yöneticilere yönelik "İlham Verenler" olmak üzere 3 ayrı programdan oluşan Avea Liderler Okulu'nda zorunlu ve seçmeli dersler yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, şirketlerin yüksek performans göstermesi ve başarılı olmasının temelinde sahip oldukları insan kaynağının yattığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sektörde, rakiplerimizden farklılaştığımız noktaların başında insan odaklı stratejilerimiz geliyor. Bu gerçekten hareketle 2 yıl önce kendi liderlik modelimizi ve çalışanlarımızın beklediği liderlik kültürümüzü yeniden gözden geçirdik. Değişen ve gelişen iş dünyası dinamikleri, sektörümüzün gereklilikleri gibi faktörleri göz önüne alarak yeni bir Liderlik Modeli geliştirdik. Bu vizyonu kurumsal kültüre dönüştürmek ve tüm kademelere indirmek de bir o kadar önemli. Liderler Okulu, bu model çerçevesinde özellikle lider yetiştirme programımızla ilgili yaptığımız kapsamlı çalışmaların neticesinde ortaya çıktı. Bu okul, Avea çatısı altındaki tüm yönetici liderlerin kendilerine yatırım yapmaları için büyük bir fırsat. En önemli özelliği de tamamen Avea'ya özel, kendi kurumumuzun vizyon ve hedefleri doğrultusunda geliştirilmiş olması."

"Liderler Okulu'nun kişi başı maliyeti 5 bin dolar"

Türk Telekom İnsan Kaynakları Başkanı Bahattin Aydın da Avea Liderler Okulu'nun bir akademi olmadığını vurgulayarak, "Avea Liderler Okulu, öğrenmenin ve öğretimin tek taraflı olmadığı bir program. Her şeyden önce liderlerimizin farkındalık kazanacakları, kendilerini keşfedecekleri, öğrenme ve uygulamayı bu keşfin üzerine inşa edecekleri bir okul tasarladık. Değişen kuşak, gelişen teknoloji, yeni alışkanlıklarla liderlerden beklentiler de değişti. Bizim de çok genç bir çalışan ve yönetici kitlemiz var. Bu insan kaynağının yeteneklerini işe aktarabilmesi ayrı bir liderlik gerektiriyor artık" ifadelerini kullandı.

Aydın, kişi başı maliyeti 5 bin dolar olan Liderler Okulu'nun yaklaşık 500 kişilik bir lider kitlesine ulaşacağını aktararak, şu bilgileri de paylaştı:

"Liderler Okulu, yıllara yayılan bir program. Söz konusu 500 kişi, bu eğitimden zamana yayılmış bir program içerisinde faydalanacak. Okul, bahar ve güz dönemi olarak gerçekleşecek. Örneğin; bazı yöneticilerimiz programa bu yıl ekim ayında dahil olurken bazıları 2015 bahar ya da güz döneminde başlayacak. Eğitim günleri ise Meydan Okuyanlar ve Etki Yaratanlar sınıflarında 14-16 gün, İlham Verenler sınıfında ise 5-7 gün olacak. Sektörden insanları da özel vakaların tartışılması için davet edeceğiz. Yöneticilerimiz okulu yaklaşık 1 yıllık bir sürenin sonunda tamamlayacak ve bir sertifika alacak."

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver ise " Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Avea'nın lider yöneticilerine uygulanacak eğitim programı için üniversitemizi tercih etmesinden çok mutluyuz. Liderler Okulu eğitim programını tamamen Avea'ya özel olarak, Avea ile hazırladık. Avea'nın liderlerinin yıllar sonra okul ortamını Santralİstanbul Kampüsü'müzde yeniden yaşayacak olmaları da bize heyecan veriyor" değerlendirmesinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avea 'Liderler Okulu' Projesini Hayata Geçiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement