Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası Antalya'da Başlıyor - Son Dakika
Spor

Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası Antalya'da Başlıyor

Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası, 9-15 Nisan'da Antalya'da düzenlenecek.

08.04.2012 13:49

Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası, 9-15 Nisan'da Antalya'da düzenlenecek. Olimpiyat vizesi almak isteyen ülkeler için son bir sınav niteliği taşıyan şampiyonada Türkiye 15 sporcu ile madalya arayacak.

Antalya'nın ev sahipliğini yapacağı şampiyona, halterde Olimpiyat kotası almak için son organizasyon olması sebebiyle kritik önem taşıyor. Şampiyonada 33 ülkeden, 133 kadın ve 208 erkek sporcu olmak üzere 341 halterci ter dökerken, Türkiye'den 7 kadın ve 8 erkek, 15 sporcu madalya arayacak. Türkiye, bugüne kadar yapılan Olimpiyat kotası yarışmalarında 4 kadın ve 5 erkek sporcuyla vize alarak kotasını doldurmuştu.

Türkiye Halter Federasyonu'nun Ana Sponsoru Turkcell, 9-15 Nisan'da Antalya Kepez Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası'nın da ana sponsoru oldu.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, halter Federasyonu ile yaptıkları iş birliğini Halter Milli Takımı'na sponsor olarak devam ettiklerini belirterek, "Geleceğe Koşanlar Projesi ile genç sporculara verdiğimiz desteğin yanı sıra ulusal ve uluslararası turnuvalara da sponsor olarak Türk sporunun gelişimine katkı sunuyor 2020 Olimpiyat Oyunları yolunda yapılan hazırlıklara destek oluyoruz. Halter Federasyonu ile

sürdürdüğümüz uyumlu işbirliğini daha da ileri götürmek için Milli Takım'ın ana sponsoru olduk. Avrupa Halter

Şampiyonası'na da ana sponsor alarak, verdiğimiz desteği artırarak sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şampiyonada mücadele edecek sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

HASAN AKKUŞ: "SPORCULARMA GÜVENİM TAM"

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş ise, Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası'na ev sahipliği yaptıklarından dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, "Olimpiyatlar öncesi en son şampiyona olma özelliği nedeniyle büyük önem taşıyan Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası'na ev sahipliği yaptığımız için mutluluk duyuyorum. Bu organizasyona katılacak yaklaşık 350 sporcu birbirinden çekişmeli yarışlarla bize unutulmaz dakikalar yaşatacaklar. Millilerimiz, bayrağımızı göndere dikmek için bu şampiyonaya

aylardır zorlu ve ağır antrenman temposundan geçerek geldiler. Onlara güvenim tam. Sporcu kardeşlerim ülkemizin yüzünü yine güldürecek. Değerli destekleriyle her zaman bizim yanımızda olan Turkcell'e federasyonum adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Türk Milli Halter Takımı Kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

Bayanlar

48 kg Nurdan Karagöz

53 kg Aylin Daşdelen, Fatma Ebru Pekmezci

58 kg Bediha Tunadağ

63 kg Neslihan Okumuş, Sibel Şimşek

75 kg Hatice Yılmaz

Erkekler

56 kg Gökhan Kılıç, Sedat Artuç

62 kg Hurşit Atak, Bünyamin Sezer

69 kg Ekrem Celil

77 kg Semih Yağcı

85 kg Fatih Baydar

94 kg İbrahim Arat - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası Antalya'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement