Avrupa Şampiyonluğu "Dudak Okuyarak" Geldi - Son Dakika
Yerel

Avrupa Şampiyonluğu "Dudak Okuyarak" Geldi

Mümin Altaş - Konya'da 4 yaşında geçirdiği zatürre nedeniyle işitme yeteneğini kaybettikten sonra hayattan kopmaması için ailesi tarafından güreşe yönlendirilen milli güreşçi Mehmet Uysal, Avrupa Şampiyonu olmanın mutluluğunu yaşıyor.

12.01.2012 11:40

Mümin Altaş - Konya'da 4 yaşında geçirdiği zatürre nedeniyle işitme yeteneğini kaybettikten sonra hayattan kopmaması için ailesi tarafından güreşe yönlendirilen milli güreşçi Mehmet Uysal, Avrupa Şampiyonu olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Milli güreşçi Mehmet Uysal'ın (18) babası Hasan Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mehmet'in 4 yaşında geçirdiği zatürre hastalığının ardından işitme yeteneğini kaybettiğini söyledi.

Hastalığı nedeniyle yaşı ilerledikçe stresli günler yaşayan oğlunun hayattan kopmaması için bir arayış içerisine girdiklerini belirten Uysal, aldıkları önerilerle Mehmet'i 1,5 yıl önce güreş sporuna yönlendiklerini ifade etti.

Oğlunda gördükleri tüm olumsuzlukların sporla son bulduğunu anlatan Uysal,

"Oğlumun antrenörü işaret dili bilmiyor. Bu yüzden oğlum ilk başlarda zorlandı. Ama dudak okuyarak tüm taktikleri eksiksiz yerine getirmeye çalıştı. Antrenmanlarda öğrendiklerini eve gelince tekrar etti. Disiplinli bir şekilde spor hayatını sürdürdü" dedi.

Oğlu Mehmet'in kısa sürede milli takıma seçildiğini anlatan Uysal, 1-9 Eylül tarihlerinde Ermenistan'ın başkenti Erivan'da yapılan 35 ülkenin katıldığı İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olduğunu hatırlattı.

Başarılarını gören oğlunun ve kendilerinin çok mutlu olduğunu dile getiren Uysal, ileride daha büyük başarılara imza atacağına inandıkları Mehmet'in destekçisi olmaya devam edeceklerini kaydetti.

-Kısa vadede başarı beklemiyorduk-

Mehmet Uysal'ın Antrenörü Halil Karaçor ise Mehmet'in çok kısa sürede güreş gibi zor bir sporda ilk başlarda başarılı olabileceğini düşünmediklerini söyledi.

İşitme engelli olan sporcularıyla anlaşmakta ilk başlarda çok zorlandıklarına dikkati çeken Karaçor, sporcularının azmi ve disiplinli çalışmasıyla karşılaştıkları zorlukların ortadan kalktığını dile getirdi.

Sporcularının, el işareti ve dudaklarını okumasıyla kendisini anlayabildiğini dile getiren Karaçor, "Mehmet, engelli olmanın dezavantajlarını hep bize yansıtmamaya çalıştı. Mehmet başarılarıyla bizi yanılttı. Konya'daki turnuvalarda hep derece yaptı. Disiplinli çalışma sonrası Avrupa Şampiyonu oldu. Açıkçası biz onun bu kadar kısa bir sürede şampiyon olmasını beklemiyorduk. Güreş dikkat ve yüksek algı gerektiren bir spor. Mehmet uzun zamandır spor yapan ve engeli olmayan çocukları bile geride bıraktı, şampiyon oldu" diye konuştu.

Karaçor, Mehmet'in başarısını gören işitme engelli çok sayıda kişinin güreşle ilgilenmeye başladığını, kendisinin de işaret dili öğrenmeye karar verdiğini bildirdi.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avrupa Şampiyonluğu 'Dudak Okuyarak' Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement