Avustralya, Hindistan ile ikili ilişkilerini güçlendirmek istiyor - Son Dakika
Güncel

Avustralya, Hindistan ile ikili ilişkilerini güçlendirmek istiyor

Avustralya, Hindistan ile ikili ilişkilerini güçlendirmek istiyor

YENİ Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, ülkesinin Hindistan'la güvenlik işbirliği yanında ekonomik ve kültürel bağlarını güçlendirmek istediğini söyledi.

10.03.2023 12:45  Güncelleme: 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YENİ Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, ülkesinin Hindistan'la güvenlik işbirliği yanında ekonomik ve kültürel bağlarını güçlendirmek istediğini söyledi.

Albanese, Yeni Delhi'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Rashtrapati Bhawan'da düzenlenen tören sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Avustralya'nın Hindistan'la ekonomik ve kültürel bağlarını derinleştirirken güvenlik alanında da işbirliğini güçlendirmek istediğini vurgulayan Albanese, "Biz ortağız ve bu ortaklığı her gün daha da güçlendirerek inşa ediyoruz." dedi.

Hindistan-Avustralya Yıllık Zirvesi çerçevesinde Hindistan'da bulunan Albanese, Avustralya-Çin ilişkilerine dair soru üzerine ülkesinin savunma kapasitesini mümkün olan en iyi noktaya getirmek istediğini belirtti.

Albanese, "Aynı zamanda da iyi ilişkiler kurmalıyız. Şimdi yaptığımız bu. Biz bunu tüm Hint-Pasifik'te de yapıyoruz. Yakın zamanda Çin'le de ilişkilerimizi geliştirdik." ifadelerini kullandı.

Hindistan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törenin ardından Raj Ghat Mahatma Gandhi Anıtı'na çelenk bırakan Albanese, bugün Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile görüşecek.

Albenese'in Hindistan ziyareti

Albanese, ilk defa yüz yüze yapılacak Hindistan-Avustralya Yıllık Zirvesi'ne katılmak üzere 8 Mart'ta Hindistan'a gitmişti.

Albenese ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Hindistan ile Avustralya arasında oynanan Border-Gavaskar Kupası kriket maçını birlikte izlemişti.

Avustralya Başbakanı, Mumbai'de Hint iş çevreleriyle görüşmeler yapmış, Mumbai'deki kültürel alanları ve Eylül 2022'de hizmete giren Hindistan yapımı uçak gemisi INS Vikrant'ı ziyaret etmişti.

Albenese, sosyal medya hesabından Avustralya'nın bu yıl ilk kez ülkesi, Hindistan, ABD ve Japonya arasında gerçekleştirilecek Malabar Tatbikatı'na ev sahipliği yapacağını duyurmuştu.

Hindistan ve Avustralya, Çin'in Asya'da artan etkisine yönelik Avustralya, Hindistan, Japonya ve ABD'den oluşan Dörtlü Güvenlik Diyaloğu (QSD) ya da "Quad" olarak bilinen ittifakı güçlendirmeye çalışıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya, Hindistan ile ikili ilişkilerini güçlendirmek istiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement