Aydın Kuşadası'ndaki Turistler Seçim Şaşkını - Son Dakika
Güncel

Aydın Kuşadası'ndaki Turistler Seçim Şaşkını

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir gün önce yer bulamadıkları plajları bomboş gören, ayrıca seçim nedeniyle alkollü içki yasağı olduğunu öğrenen yabancı turistler, şaşkınlık yaşadı.

24.06.2018 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir gün önce yer bulamadıkları plajları bomboş gören, ayrıca seçim nedeniyle alkollü içki yasağı olduğunu öğrenen yabancı turistler, şaşkınlık yaşadı.

Kuşadası'nda tatil yapan yabancı turistler, seçim şaşkınlığı yaşıyor. Oturdukları kafe ve restoranlarda bugün alkollü içki satışının yasak olduğunu öğrenen turistler bu duruma şaşırdı. Seçimler nedeniyle uygulanan yasakları bilmeyen turistlerin kimi tepki gösterirken, kimisi anlayışla karşıladı. Yasak nedeniyle turistler, meşrubat, meyve suyu ve kahve içmek zorunda kaldı.

Şehir merkezinde kafe işleten Yılmaz Karakan, Türkler yasağı biliyor ama yabancılar bilmiyor. Bir anlam veremiyorlar. İlk defa gelen turistler, 'içki yok' cevabını alınca kalkıp gidiyor. Yasağın sadece bu restoranda olmadığını, Türkiye'nin genelinde olduğunu söylüyoruz. Anlayışla karşılayan da var, karşılamayan da. Ama biz elimizden geldiğinde anlatmaya çalışıyoruz dedi.

PLAJLAR TURİSTLERE KALDI

Kuşadası plajları ise bir günlüğüne de olsa neredeyse tümüyle yabancı turistlere kaldı. Şehir dışından tatil için gelen yerli tatilcilerin tamamı geri dönerken; oy verme işlemi nedeniyle Kuşadası'nın yerlileri de denize gitmeyince, ünlü plajlar sessizleşti. Bir gün önce kalabalık nedeniyle adım atamadıkları plajlarda neredeyse hiç Türk görmeyen yabancı tatilciler deniz, güneş ve kumun tadını çıkarıyor. Kadınlardenizi, halk plajları, şehir merkezinden Güzelçamlı Mahallesi'ne kadar uzanan yaklaşık 20 kilometrelik kumsalların tamamında aynı görüntüler yaşandı.

Aydın Kuşadası\'ndaki Turistler Seçim Şaşkını
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Kuşadası'ndaki Turistler Seçim Şaşkını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement