HDP'li Ayhan: KCK Tutukluları Serbest Bırakılsın - Son Dakika
Yerel

HDP'li Ayhan: KCK Tutukluları Serbest Bırakılsın

HDP\'li Ayhan: KCK Tutukluları Serbest Bırakılsın

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, KCK tutuklularının serbest bırakılmasını istedi.

24.06.2014 12:27  Güncelleme: 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'li vekil Ayhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a yönelttiği soru önergesinde KCK tutuklularının serbest bırakılmasını talep etti. Önergesinde aralarında Viranşehir eski Belediye Başkanı Leyla Güven ile Suruç eski Belediye Başkanı Ethem Şahin'in de isimlerini sıralayan Ayhan, Balyoz davası sanıkları için verilen kararın KCK'lılar için verilmemesini 'Hukuk ihlali' olarak değerlendirdi.

Yine Balyoz davası sanıklar için Yargıtay tarafından onanan kararların yerel mahkemelerce tam tersi bir kararla karşılandığının altını çizen Ayhan önergesinde, "Anayasa mahkemesi tarafından
Uzun tutukluluk süreleri başta olmak üzere adil yargılanma hakkının ihlal edilmesi ülkemiz yargı bağımsızlığına ve adalete duyulan güveni sarsmaktadır. Bu duruma Anayasa mahkemesinin bireysel başvuruları karara bağlarken hak ihlallerini gerekçe göstermesi ve bu bağlamda Balyoz davasına ilişkin kararı örnek gösterilebilir" dedi.

AYHAN ÖNERGESİNDE ŞU SORULARINI YÖNELTTİ

1.Anayasa mahkemesinin Balyoz davasına ilişkin kararı uzun süre tutuklu bulunan KCK tutukluları içinde emsal teşkil edecek midir?

2.Balyoz davasında verilen müebbet hapis cezaları Yargıtay tarafından onandığı halde Anayasa mahkemesinin kararı doğrultusunda yerel mahkemelerce tahliyeler yaşanırken, KCK tutuklularının mahkûmiyet kararları olmadığı halde cezaevinde tutulmaları hukuk ihlali sonucunu doğurtmakta mıdır?

3.KCK tutukluları için 5 yıllık tutukluluk sınırının gözetilmesi adalet ilkesiyle bağdaşmakta mıdır?

4.KCK adı altında 4 yılı aşkındır tutuklu bulunan belediye başkanlarımız Leyla GÜVEN, Ethem ŞAHİN gibi tutukluların serbest bırakılmaları için tutuklulukta 5 yıllarını doldurmalarının beklenmesini nasıl izah edersiniz?

5.Hak ihlallerinin önüne geçmek, yargı kararlarında eşitsizliğe son vermek adına Anayasa mahkemesinin kararını göz önünde bulundurarak, aynı durumda olan diğer tutuklularında serbest bırakılmalarını sağlayabilmek için bir çalışmanız olacak mıdır?
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP'li Ayhan: KCK Tutukluları Serbest Bırakılsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement